מקיאטו חזק
אלי מלכה
אלי מלכה

ילד ירוק

הנושא של איכות הסביבה מאוד חשוב בעיניי. אני מצליח להבין אחרים שאולי קצת פחות בעניין. שיש דברים אחרים שמטרידים אותם יותר. אבל אני אומר, שכל אחד יעשה לפחות את המינימום שלא דורש מאמץ. בסוף זה הרי לא רק הלווייתנים במעמקי האוקיינוסים. זה קודם כל איכות החיים של כולנו במקום בו אנחנו חיים, הבריאות של ילדינו בטווח הקצר, וגם נכדינו ודורות ההמשך, שיושפעו מדברים שאנחנו עושים היום. אז אני משתדל למחזר ומפריד אשפה. אני אף פעם לא  זורק זבל ברשות הציבור. ככה בקטנה, משתדל. והחלטתי להרים את הכפפה גם עם לאנץ טיים. להיות הראשונים שיובילו יוזמה ירוקה בתחום הארוחות לצהרונים. אנחנו נדאג כמעט להכל. נדרש רק רצון טוב של ההורים, הרשויות, הארגונים והצוותים החינוכיים. יצאנו כבר עם כמה פיילוטים. כדור הארץ יכול להיות טיפה יותר רגוע.

כלי אוכל רב פעמיים לילדי הצהרונים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

תושבי ישראל הם מיצרני הזבל הגדולים בעולם, ומהמובילים (לא ממש בקטע טוב) בשימוש בפלסטיק חד פעמי. וכמובן בהשלכה שלו לפח – במקרה הטוב, או לטבע – במקרה הרע, בתום השימוש. בקיצור, בארצנו הקטנטונת מוטמנים כמויות אדירות של פסולת והמון המון פלסטיק, שמתפרק ויוצר זיהום סביבתי כבד. חלקיקיו מזהמים את הקרקע, את המים ואת האוויר. ואפילו לא אכנס פה למשמעויות הכספיות של טיפול בכמויות העצומות של הפסולת, למדינה ולרשויות המקומיות. כשבסופו של דבר, מניין מגיע הכסף? מהאזרח הקטן. מהכיס שלנו.

במקור התחלנו לעבוד בכמה צהרונים עם כלי אוכל רב פעמיים. כל ילד קיבל ערכה של תיק קטן, ובתוכו צלחת פלסטיק צבעונית רב פעמית וסכו"ם. מובן שזה דורש שיתוף פעולה ומעט תשומת לב של ההורים. לשטוף כל יום את הכלים, לייבש ולהכניס חזרה לתיק. אבל זה באמת לא כזה סיפור, ויש לזה אפילו ערך חינוכי, בעיקר אם משתפים את הילדים בהדחת הכלים. והכי חשוב – זה בריא לילדים. ולכולנו.

אני מחשב שאנחנו מאכילים בימים כתיקונם עשרות אלפי ילדים מידי יום. זו חתיכת כמות של פלסטיק. מידי יום! אז כמה בשנה? ובשנים רבות? הרי הפלסטיק לא מתכלה במשך עשרות אלפי שנים, וכל הזמן הזה ממשיך לזהם. ויש עוד חברות קייטרינג, ועוד המון צהרונים ומוסדות חינוך.

אז כשאני מפנטז על רעיון כזה שיצליח, יתפשט ויצבור אוהדים, זה באמת באמת מרגש אותי. אם חברות עמיתות יצטרפו ליוזמה, ואחר כך עוד חברות בכלל שוק האוכל, ואולי אפילו שווקים אחרים, אז וואלה, המהלך הפשוט הזה יכול לתרום תרומה אמיתית לאנשים ולסביבה פה.

לצערי הקורונה קצת תקעה בזמנו את התהליך. אבל עכשיו, כשחזרנו להאכיל את הקטנטנים, אנחנו שוב נותנים גז בעניין. בצהרונים שלנו בערים  הרצליה, רחובות וכפר סבא, למשל, אנחנו מובילים את המזון  במכלי נירוסטה. טיפה יותר קל לצוות להשתמש במכלי פלסטיק ולזרוק בסוף? אז הנה, עובדה שהצוותים משתפים פעולה בשמחה. ההיערכות הלא מסובכת בשטיפה והחלפה של כלי הנירוסטה מעבירה מסר חשוב לילדים ותורמת תרומה גדולה לסביבה. ועכשיו יש לי הזדמנות לברך גם את פרדסיה ויהוד, ואת צוות לוין שבפתח תקווה, שמצטרפים בימים אלה ליוזמת הרב פעמי. גם  צהרונים בתל אביב מצטרפים בקרוב לפיילוט. אז תודה לכל הרשויות והצהרונים שנותנים כתף ומאפשרים לנו להפיץ הלאה את הבשורה.

מעוניינים לעבור גם לכלים רב פעמיים? לשמוע עוד על המיזם?

שיהיה בהצלחה לכולנו
אלי מלכה
לאנץ׳ טיים

אלי

איירון מן, ישראמן… רץ, רץ, רץ. כל הזמן בתנועה. ככה בספורט, ככה בחיים.

אבא, ספורטאי וקולינר. איש ברזל עם לב של צמר גפן מתוק. אוהב ילדים, אוהב אוכל טוב, אוהב ספורט, ובעיקר, אוהב לשלב בין כל הדברים שהוא אוהב.
שם, בריצות הארוכות, ברגעים הצלולים האלה כשיש לך זמן לחשוב ולחשוב ולחשוב, שם נולדה ה׳האפי פוד׳, הרוח של לאנץ׳ טיים. תפיסה של אופטימיות ושל שמחת חיים. תפיסה שאומרת שעובדים שמחים עושים מטבח שמח, ומטבח שמח עושה אוכל שמח. ואוכל שמח עושה ילדים שמחים. פשוט.
זה אלי וזו לאנץ׳ טיים.
נעים מאד…

רוצים עוד כתבות שלנו?

פוסטים אחרונים של אלי

נציג/ת שירות לקוחות

דילוג לתוכן