מקיאטו חזק
אלי מלכה
אלי מלכה

התרגשות של תחילת שנה

מנחם הורביץ וד"ר מאיה רוזמן בודקים מה מגישים לילדים בצהרונים. 'תכנית חיסכון', החדשות 12

כמו בכל אחת מ-22 השנים האחרונות, זה הזמן בו אני מתרגש ומוצף אדרנלין. ימים ראשונים של של תחילת שנת לימודים. סיימנו עם ההכנות, עם ההתארגנות ועם החידושים. עכשיו התכלס, הקשר היומיומי עם הגנים והצהרונים, ואספקת הארוחות לילדים.

אני חייב להגיד שבסך הכל התחושה טובה. עם הזמן ראיתי תהליכים של תיקנון וחקיקה. התעשיה יותר מסודרת, השוליים ה'חאפרים' הופכים שוליים עוד יותר. כי כבר לא נשאר הרבה מקום לחפף. יש פיקוח, יש דרישות ברורות ויש אכיפה. הפיקוח הוא גם רשמי מטעם הרשויות, וגם לא רשמי, אבל קפדני לא פחות – מטעם ההורים, שיותר ויותר מודעים. מודעים לצורך באוכל בריא, ומודעים מהו בעצם אוכל בריא.

הפידבק של הילדים, גם הוא מאוד נחשב. מקבלי החלטות רבים נותנים עוד ועוד משקל לחוות הדעת של הילדים, בודקים מנות על ידי נסיינים צעירים, ולוקחים בחשבון את האלמנטים הכי חשובים בעצם: האם האוכל טעים לילדי הצהרון? האם הוא בריא? האם הוא מאוזן?

כך גם הנושא של צרכי תזונה מיוחדים – לרגישים לגלוטן ולבעלי אלרגיות שונות, מקבל מקום של כבוד. הצורך והחשיבות ברורים – וההתייחסות בהתאם. יש הנחיות ברורות, תיעוד, תקנים ופיקוח.

אז מי שאיכות האוכל בנפשו – יכול להיות רגוע בדרך כלל. ביחס לשנים עברו – המצב כיום משופר בהרבה. התקינה והשטח דורשים סף מינימום שמבטיח איכות ראויה. מפעילי הצהרונים מקפידים יותר מבעבר לדרוש תיעוד המעיד על עמידה בתקנים: מערכת ניהול איכות (ISO9001), מערכת ניהול בטיחות מזון (HACCP), תקן GMP המוודא תנאי ייצור נאותים, תו תקן לאריזות, תקן הובלת המזון, אישורים ספציפיים להתאמות מסוימות (כך למשל אצלנו, תחום הייצור של מוצרים ללא גלוטן וללא אלרגנים מגובה בתעודות המציינות בדיוק על אילו אלרגנים מדובר, ורק עליהם אנחנו מתחייבים), וכו'.

ככלל, במציאות הקיימת כבר אין הרבה מקום לכל 'ארחי פרחי' שלא עומד בתנאי הבסיס של ייצור, הרכב ותנאי ההובלה של אוכל. וזו מציאות טובה למעורבים. טובה לנו ולרוב רובה של תעשיית המזון לילדים, לאנשי הרשויות, לצוותים החינוכיים, להורים, והכי חשוב – לאלה שבשבילם התכנסנו כולנו – הילדים!

עם זאת, הלוואי ויכולתי לומר שהמצב מושלם. שאין שום חשש לזליגות ולאיכות ירודה. אלא שאיכות נמוכה עולה פחות. יצרן שמציע איכות נמוכה – תחרותי יותר מבחינת המחיר. מכאן הכל שאלה של סדרי עדיפויות. מה הנוסחה על פיה רשויות ומפעילים בוחרים ספק? לפעמים התשובה היא קודם כל מחיר ואחר כך איכות. אני באופן אישי לא מכיר בכלל באופציה של התפשרות על בריאות הילדים תמורת הפחתת עלויות. ובכל ליבי אני מאמין שמקבלי ההחלטות חייבים לשים בעדיפות עליונה את שאלת איכות האוכל. רק לאחר מכן – את שאלת המחיר.

לצערי תמיד יימצא מי שלא יעמוד בדרישות התקן, מי שיתחכם, יפעל מאינטרסים פסולים. כנראה שאין מנוס. אלה השוליים עליהם כתבתי כאן. מהם חשוב לי להזהיר. אבל כמי שבריאות היא ערך ואידיאולוגיה עבורו, כאמור, אני בסך הכל שמח שהמיינסטרים של התחום הזה נמצא במסלול הנכון.

אין טוב ממראה עיניים. אז אני מזמין אתכם לפנות אליי ולתאם סיור במטבח שלנו. לראות את תהליכי העבודה, את חומרי הגלם ואת אופן הטיפול בהם, את ההפרדה בין המטבח 'הרגיל', למטבח ללא אלרגנים וללא גלוטן. מזמין אתכם לראות הלכה למעשה איך עומדים אצלנו בתקנים המחמירים ביותר, איך לא מתפשרים בשום פנים על איכות.

שתהיה לכולם אחלה שנה, בתיאבון, והרבה בריאות!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

אלי

איירון מן, ישרא מן, אוטוטו סופרמן, רץ, רץ, רץ, כל הזמן בתנועה, ככה בספורט, ככה בחיים, ככה בעסקים.

אבא, ספורטאי וקולינר. איש ברזל עם לב של צמר גפן מתוק. אוהב ילדים, אוהב אוכל טוב, אוהב ספורט, ובעיקר, אוהב לשלב בין כל הדברים שהוא אוהב.
שם, בריצות הארוכות, ברגעים הצלולים האלה כשיש לך זמן לחשוב ולחשוב ולחשוב, שם נולדה ה׳האפי פוד׳, הרוח של לאנץ׳ טיים, תפיסה של אופטימיות ושל שמחת חיים, תפיסה שאומרת שעובדים שמחים עושים מטבח שמח, ומטבח שמח עושה אוכל שמח, ואוכל שמח עושה ילדים שמחים. פשוט.
זה אלי וזו לאנצ׳טיים.
נעים מאד…

רוצים עוד כתבות שלנו?

פוסטים אחרונים של אלי

לוגו לאנץ טיים

נשמח לארח אתכם לסיור אצלנו במטבח

נציג/ת שירות לקוחות

דילוג לתוכן