המצרכים
3 כפות שמן
1 בצל לבן גדול ופרוס דק דק
4 שיני שום פרוס דק דק
2 יח' לימון פרסי
כוס וחצי עדשים
כוס אטריות ביצים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור/לבן לפי הטעם
2 ליטר מים
אופן הכנה
המרק פשוט וטעים, אני לא נוטה לתבל ביותר מדי תבלינים. הלימון הפרסי נותן מטעמיו הייחודיים.
יוצקים 3 כפות שמן לסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים.
מוסיפים את הלימון הפרסי ומשחימים הכל יחד.
זהירות! הריח שעולה משגע!!
בוזקים את המלח והפלפל, מוסיפים את העדשים ובוחשים היטב.
מוזגים את המים לסיר ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה וללא מכסה,
לאחר כחצי שעה מוסיפים את האטריות למרק.
במידה והמרק ממש סמיך אפשר לדלל עם קצת מים ולהשלים טעמים,
מבשלים כחצי שעה נוספת ומוסיפים את הירק הקצוץ.
מכבים את האש.
הצעת הגשה:
למזוג מרק לקערה חמה שמעלה אדים. אני אוהבת להגיש את המרק עם צנים קלוי בצד, שאני משפשפת עליו שום טרי! גם טעים וגם בריא. לחילופין, אפשר להגיש עם צ'יפס-שום. פשוט, מטגנים פרוסות שום בשמן זית, עד למצב קריספי.