דילוג לתוכן
רוטב עגבניות

המצרכים:
10 יח' עגבניה חתוכה לקוביות
200 גר' רסק עגבניות
1 צרור בזיליקום טחון טרי
2 יח' בצל מטוגן קצוץ
6 יח' שום טחון
1 כף פפריקה מתוקה
1 ליטר נוזל: מים / ציר עוף / ציר ירקות
½1 כף מלח

טיפ

ניתן להכין כמות גדולה מרוטב העגבניות ולשמור בשקיות אוכל בהקפאה. כל פעם שבא לנו פשוט מוציאים שקית מן המקפיא, ומוסיפים לכל תבשיל שמכינים.

קערה עם עוף מוקפץ
רוטב בסיסי למוקפץ

המצרכים:
6 כפות סויה
1/2 כפית משחת קארי ירוקה
1/2 כפית כורכום
5 כפות דבש
3 יח' שום קצוץ
3 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן זית
1 לימון סחוט
* 1כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ – למי שאוהב

אופן ההכנה:
בוחשים את כל המרכיבים בקערה ושומרים במקרר.

טיפ

הרוטב יכול לשמש גם כמרינדה (רוטב השרייה) לעוף, לבקר ולדגים

ציר ירקות ביתי

המצרכים:
3 גזרים
2 בצל
1 ראש סלרי
1 צרור פטרוזליה
1 ראש שום
4 עלי דפנה
3 יח׳ פלפל אנגלי
4 ליטר מים

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את כל הירקות וחותכים אותם גס עם קליפתם. מכניסים לסיר גדול יחד עם המים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 35 דקות. מסננים את הציר, מצננים, ומאחסנים במקרר או במקפיא.

טיפ

ציר הירקות מתאים כנוזל לכל התבשילים, ואף לבישול של קטניות ופחמימות. טעמו משביח את המנה פלאים.

מרק עוף
ציר עוף ביתי

המצרכים:
4 יח' גזר
3 יח' בצל
2 ראשי סלרי
3 עלי דפנה
3 יח׳ פלפל אנגלי
2 ק"ג עצמות / כנפיים (לשטוף היטב במים
חמים טרם הבישול)
4ליטר מים

אופן ההכנה:
מניחים את כל המצרכים בסיר רחב ומכסים במים. מביאים לרתיחה ולאחריה מבשלים במשך 40 דקות. מסננים את הנוזל ומצננים.

טיפ

ניתן להקפיא את הציר בשקיות אוכל ולאחסן במקפיא לתקופה ממושכת. ציר העוף הוא נוזל לבן והוא נהדר לבישול אורז, בורגול, פתיתים וכו'

ציר בקר ביתי

המצרכים:
1 ק"ג בשר בקר מס׳ 5
4 גזרים עם קליפה
2 בצלים עם קליפה
1 סלרי עם עלים
2 יח' כרישה
2 יח' ראשי שום
5 ליטר מים
5 יח' עלי דפנה
3 כפות שמן

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב את הבשר, מכל צדדיו. חותכים את הירקות חיתוך גס ומוסיפים לסיר עם הבשר. בוחשים ומשחימים את הירקות. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר להוצאת טעמים. מוסיפים את המים ואת עלי הדפנה ומבשלים כ 4-5 שעות. בתום הבישול מסננים את הציר ומצננים.

לא זורקים את הבשר, ניתן להשתמש בו לכל תבשיל!

*ניתן לשדרג את הציר עם 1/2 בקבוק יין אדום

טיפ

ציר הבקר יכול לשדרג את כל תבשילי הבית האהובים שלנו. ניתן להשתמש בו כתחליף למים במתכון. אם נשאר לנו ציר בקר עודף אפשר פשוט להקפיא לשימוש עתידי.

צלחת קציצות
קציצות עוף

המצרכים (24 קציצות):
1 ק"ג בשר חזה עוף טחון
2 יח׳ בצל קצוץ ומאודה
2 יח׳ קישוא מגורר דק
3 יח' גזר מגורר דק
1 כוס ( 180גר׳) בורגול דק אחרי השרייה
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
½1 כפית מלח דק

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר מים ומעט מלח. מערבבים את כל המוצרים בקערה ביחד לתערובת אחידה. יוצרים כדורים וזורקים לסיר. מבשלים למשך 7 דקות ומוציאים למסננת.

טיפ

על מנת ליצור קציצות רכות ומזינות ניתן להמיר את כוס הבורגול בחצי כוס (70 גר') שיבולת שועל טחונה

צלחת קציצות
קציצות הודו

המצרכים (24 קציצות):
1 ק"ג בשר חזה עוף טחון
1 ק"ג חזה הודו טחון
100 גר בצל
50 גר' פטרוזיליה או שמיר (אפשר גם שניהם)
1 ביצה
1 כפית שום כתוש
קורט כורכום
קורט כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מטגנים היטב את הבצל. מעבירים למעבד מזון יחד עם הירק, וטוחנים היטב. מערבבים עם המסה של ההודו יחד עם שאר המרכיבים.
מגלגלים לקציצות של 30 גרם בערך,  
מכניסים לרוטב שהוכן מראש ומבשלים במשך חצי שעה.

קציצות בקר עם ירקות

המצרכים:
1 ק"ג בשר טחון
200 גר' סה"כ גזר, קשוא, בצל מגורר
100 גר' בורגול דק מושרה מעט
פטרוזיליה קצוצה היטב
½1 כפיות מלח
1 כף תבלין לקציצות או תערובת של פפריקה מתוקה כמון מעט כורכום ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המוצרים בקערה לתערובת אחידה. מכינים כדורים במשקל של 35-40 גרם. אפשר:
ליצור כדורים ולבשל בסיר עם מים רותחים כ 7 דקות. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
או ליצור כדורים ולאפות בתנור למשך 10 דקות על חום גבוה. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
או ליצור כדורים ולהכניס ישירות לסיר הרוטב.

טיפ

ניתן להקפיא חלק ממסת הקציצות ללא בישול, או חלק מהקציצות המוכנות. הדבר מקצר את תהליך ההכנה לפעם הבאה ומשאיר מצפון נקי

עוף במרינדה

המצרכים:
6 ירכי עוף / שוקי עוף / חזה עוף
2 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
100 גר' רוטב סויה
6 כפות דבש
1 יח' בצל טרי קצוץ (מטוגן/מאודה קלות)
5 יח׳ שום כתוש
1 כף פפריקה
1 כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בקערה. מתבלים את חלקי העוף ומסדרים בתבניות. מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות כ 60-70 דקות

בולונז

המצרכים:
1 ק"ג בשר בקר טחון
3 יח' בצל קצוץ, 6 יח' שום קצוץ
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון, קורט פלפל שחור
7 יח' עגבניות מרוסקות
3 יח' גזר מגורד, 1 כף מלח, 1 צרור בזיליקום
1 כפית סילאן
400 סמ”ק מים (2 כוסות)

אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים את הגזר, מערבבים היטב וממשיכים לטגן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר צרוב וסגור מכל צדדיו. מוסיפים תבלינים ומערבבים. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית כ 15 דקות. מוסיפים לסיר עגבניות, סילאן, בזיליקום ונוזלים. מבשלים כ 40 דקות

טיפ

להקפצת טעמים ניתן להוסיף מחית מפטרוזיליה, שום ושקדים. הדבר ייתן לבולונז סמיכות וטעם שלא הכרתם.

צלחת עם בורגול
בורגול

המצרכים:
500 ג"ר בורגול
600 מ"ל מים רותחים
2 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מכניסים למחבת עם מים רותחים את השמן והתבלינים. מוסיפים את הבורגול בהדרגה תוך כדי ערבוב. סוגרים את המכסה ומכבים את האש. אחרי 15 דקות מערבבים היטב במטריפה כדי שלא ייווצרו גושים.

פתיתים+פתיתים מלאים

המצרכים:
1 כוס פתיתים
1 כוס פתיתים מלאים
4 כפות שמן
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
1 כף מלח
1 כפית פפריקה,
1 כפית כורכום
3 כוסות מים

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב את הבצל עם הפפריקה, הכורכום, השום והמלח. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כ 10 דקות, מוציאים, מצלחתים ומגישים.

אורז משולב (לבן/מלא)

המצרכים:
5 כפות שמן קנולה
1 יח׳ בצל לבן קצוץ לקוביות
2 כוסות אורז יסמין
1 כוס אורז מלא
5 כוסות מים/ציר ירקות
1 כף מלח דק
1/4 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:
משרים את האורז המלא כ- 20 דקות במים רותחים. מסננים ושוטפים היטב. מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר. מוסיפים את האורזים, התבלינים והנוזלים, ובוחשים היטב. מבשלים על אש גדולה עד לבעבוע. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במכסה סגור כ-18 דקות. מכבים את האש, מפוררים את האורז במזלג, מכסים את הסיר ומניחים לאורז לנוח כ-10 דקות נוספות.

טיפ

לקבלת מנה חגיגית במיוחד ניתן להוסיף לאורז לאחר הבישול: חמוציות, אגוזים ועשבי תיבול.

תפוחי אדמה אפויים

המצרכים:
5 כפות שמן קנולה
15 יח׳ תפוח אדמה קלוף
2 יח׳ בצל קצוץ לקוביות
5 שיני שום
2 כפיות זרעי כמון
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח

אופן ההכנה:
מחממים מבעוד מועד את התנור לחום גבוה, 200 מעלות. חותכים את תפוח האדמה לקוביות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את הבצל ואת שאר חומרי התיבול ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 35 דקות.

טיפ

תחליף טעים ובריא יותר לצ׳יפס מטוגן!

גזר גמדי

המצרכים:
1 ק"ג גזר גמדי
5 כפות שמן זית
1/4 כפית כורכום
2 כפות דבש
1 כף שטוחה של מלח
גרידת לימון מלימון אחד
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
מאדים את הגזר בסיר רחב. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומבשלים כ 40 דקות.

טיפ

אוכל צבעוני מגרה ונתפס בעיני ילדים כטעים יותר. כשאתם מבשלים לילדים אל תפחדו לשחק עם הצבעים והירקות

שעועית ירוקה

המצרכים:
1 ק"ג שעועית ירוקה קפואה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 שיני שום קצוץ
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים מבעוד מועד תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את השעועית בתבנית ומפזרים את שאר המצרכים. מכניסים לתנור וצולים במשך 25 דקות.

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

המצרכים:
500 ג’ שעועית לבנה קפואה
100 גר’ רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כף סילאן
300 מיליליטר מים

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את רסק העגבניות, הסילאן והתבלינים. מוסיפים לסיר את השעועית והמים. מבשלים כ- 40 דקות.

טיפ

תוספת מצוינת לאורז לבן

צלחת תירס
גרעיני תירס מבושלים

המצרכים:
500 גר׳ גרעיני תירס
500 גר׳ ציר עוף
1 וחצי כפית מלח

אופן ההכנה:
מכניסים את כל המצרכים לסיר, בוחשים ומבשלים כ 40 דקות.

מתכון מהיר למרק תירס:
את כל המצרכים של המתכון המצורף אנחנו טוחנים גם עם 3 כפות סויה, ומחזירים לסיר. מפרידים חלבון מביצה אחת. מוסיפים לתוך המרק ובוחשים היטב. מוסיפים עוד כוס ציר עוף ומביאים עד לרתיחה. כשמגיעים לרתיחה מסירים מהאש

טיפ

אפשר להקפיץ את המנה עם 3 כפות דבש ו- 1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר

תבשיל עדשים

המצרכים:
2 כוסות עדשים ירוקות
5 כפות שמן
2 יח' בצל לבן
3 שיני שום
1 ליטר מים
1 כפית כורכום, 1 כפית זרעי כמון, ½1 כף מלח
¼ צרור כוסברה, ¼ צרור פטרוזיליה, ¼ צרור סלרי, ¼ צרור שמיר

אופן ההכנה:
משרים את העדשים ב 5 כוסות מים, בקערה גדולה, למשך 4 שעות. מחממים שמן בסיר רחב. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בסיר. מוסיפים את שאר המצרכים, למעט המים. מאדים עם מכסה סגור כ- 30 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.

טיפ

מתכון מהיר ללביבות עדשים טעימות ומזינות
מסננים את נוזלי העדשים. טוחנים הכל במעבד מזון. יוצרים לביבות ומכניסים לתנור למשך 20 דק' על חום של 200 מעלות.

צלחת ירקות מבושלים
מרק ירקות לקוסקוס

המצרכים:
1 ק"ג ירקות טריים חתוכים:
קישוא, גזר, בטטה, דלעת, כרוב, בצל, תפוח אדמה, סלרי ופטרוזיליה קצוצה
1 כוס חומוס קפוא / מושרה
2 יח' כרעיים / 4 יח' שוקיים
1 כפית כורכום
1 כרוב לבן קטן חתוך לקוביות
300 גר׳ דלעת חתוכה לקוביות (עם הקליפה)
2 כפות מלח
3 ליטר מים / ציר עוף

אופן ההכנה:
מבשלים את כל המצרכים בסיר רחב
על אש קטנה כשעה.

טיפ

ילדים משוגעים על מרק קוסקוס. כשיש ירקות שהילדים לא מוכנים לאכול בשגרה, זו דרך נפלאה להגניב אותם לתוך התפריט שלהם

קציצות עדשים

המצרכים (ל-15 יח’):
3 כוסות עדשים מבושלות
1 ראש כרובית קטן צלוי בתנור בשלמותו
2 יח׳ בצל קצוץ מטוגן
3 יח׳ שום קצוץ
5 גבעולי סלרי קצוצים דק דק
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות. מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים. מצננים 4 שעות. יוצרים קציצות ומניחים על תבנית אפייה מרופדת. מכניסים לתנור ואופים 30 דקות.

טיפ

הקציצות מעולות כתחליף להמבורגר בשר. ניתן להכין כריך “המבורגר” צמחוני ומלא ברזל!

קציצות בורגול וירקות

המצרכים:
3 כוסות בורגול דק מושרה
1 יח׳ תפוח אדמה מבושל ללא קליפה
1 יח’ בטטה מבושלת ללא קליפה
1 יח’ קישוא חי טחון
1 יח’ בצל קצוץ מטוגן
2 יח’ שיני שום
2 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל
1/2 כפית זרעי כמון טחונים
1 כוס קורנפלור

אופן ההכנה:
טוחנים את כל המצרכים יחד במעבד מזון. מצננים במקרר לפחות 3 שעות. מחממים מבעוד מועד תנור ל- 200 מעלות. יוצרים קציצות ומקמחים בקורנפלור. מסדרים את הקציצות על תבנית אפייה מרופדת אופים כ-25 דקות. מוציאים, מצלחתים ומגישים

טיפ

ניתן לבשל את הקציצות בסיר עם רוטב. רצוי לטגן קלות את הקציצות לפני הבישול בכדי למנוע את התפרקות