המצרכים:
10 יח' עגבניה חתוכה לקוביות
200 גר' רסק עגבניות
1 צרור בזיליקום טחון טרי
2 יח' בצל מטוגן קצוץ
6 יח' שום טחון
1 כף פפריקה מתוקה
1 ליטר נוזל: מים / ציר עוף / ציר ירקות
½1 כף מלח
ניתן להכין כמות גדולה מרוטב העגבניות ולשמור בשקיות אוכל בהקפאה. כל פעם שבא לנו פשוט מוציאים שקית מן המקפיא, ומוסיפים לכל תבשיל שמכינים.
המצרכים:
6 כפות סויה
1/2 כפית משחת קארי ירוקה
1/2 כפית כורכום
5 כפות דבש
3 יח' שום קצוץ
3 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן זית
1 לימון סחוט
* 1כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ – למי שאוהב
אופן ההכנה:
בוחשים את כל המרכיבים בקערה ושומרים במקרר.
הרוטב יכול לשמש גם כמרינדה (רוטב השרייה) לעוף, לבקר ולדגים
המצרכים:
3 גזרים
2 בצל
1 ראש סלרי
1 צרור פטרוזליה
1 ראש שום
4 עלי דפנה
3 יח׳ פלפל אנגלי
4 ליטר מים
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את כל הירקות וחותכים אותם גס עם קליפתם. מכניסים לסיר גדול יחד עם המים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 35 דקות. מסננים את הציר, מצננים, ומאחסנים במקרר או במקפיא.
ציר הירקות מתאים כנוזל לכל התבשילים, ואף לבישול של קטניות ופחמימות. טעמו משביח את המנה פלאים.
המצרכים (24 קציצות):
1 ק"ג בשר חזה עוף טחון
2 יח׳ בצל קצוץ ומאודה
2 יח׳ קישוא מגורר דק
3 יח' גזר מגורר דק
1 כוס ( 180גר׳) בורגול דק אחרי השרייה
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
½1 כפית מלח דק
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר מים ומעט מלח. מערבבים את כל המוצרים בקערה ביחד לתערובת אחידה. יוצרים כדורים וזורקים לסיר. מבשלים למשך 7 דקות ומוציאים למסננת.
על מנת ליצור קציצות רכות ומזינות ניתן להמיר את כוס הבורגול בחצי כוס (70 גר') שיבולת שועל טחונה
המצרכים (24 קציצות):
1 ק"ג בשר חזה עוף טחון
1 ק"ג חזה הודו טחון
100 גר בצל
50 גר' פטרוזיליה או שמיר (אפשר גם שניהם)
1 ביצה
1 כפית שום כתוש
קורט כורכום
קורט כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים היטב את הבצל. מעבירים למעבד מזון יחד עם הירק, וטוחנים היטב. מערבבים עם המסה של ההודו יחד עם שאר המרכיבים.
מגלגלים לקציצות של 30 גרם בערך,
מכניסים לרוטב שהוכן מראש ומבשלים במשך חצי שעה.
המצרכים:
1 ק"ג בשר טחון
200 גר' סה"כ גזר, קשוא, בצל מגורר
100 גר' בורגול דק מושרה מעט
פטרוזיליה קצוצה היטב
½1 כפיות מלח
1 כף תבלין לקציצות או תערובת של פפריקה מתוקה כמון מעט כורכום ופלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המוצרים בקערה לתערובת אחידה. מכינים כדורים במשקל של 35-40 גרם. אפשר:
ליצור כדורים ולבשל בסיר עם מים רותחים כ 7 דקות. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
או ליצור כדורים ולאפות בתנור למשך 10 דקות על חום גבוה. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
או ליצור כדורים ולהכניס ישירות לסיר הרוטב.
ניתן להקפיא חלק ממסת הקציצות ללא בישול, או חלק מהקציצות המוכנות. הדבר מקצר את תהליך ההכנה לפעם הבאה ומשאיר מצפון נקי