ארוחות בריאות לילדים

התפריט שלנו

מנות עיקריות

צלחת עם גזר גמדי פסטה ושניצל
שניצל עוף ביתי
צלחת עם קוסקוס, ירקות מבושלים ושוק עוף
שוק עוף בתיבול גריל

חזה עוף במרינדה

שיפוד עוף במרינדה

קציצות בקר עם ירקות

קציצות עוף ברוטב עגבניות

ספגטי בולונז

פחמימות

צלחת ספגטי
ספגטי ברוטב / בנפרד
צלחת פסטה
פסטה ברוטב / בנפרד
פסטה מקמח מלא ברוטב / בנפרד

פתיתים אפויים

תפו”א אפוי בתנור

אורז משולב לבן / מלא

קוסקוס מלא

ירקות מבושלים

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

צלחת שעועית צהובה
שעועית צהובה ברוטב עגבניות
צלחת שעועית ירוקה
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות

גזר גמדי

גרעיני תירס

אפונת גינה בקערה
אפונת גינה
קוביות קישוא בצלחת
קישואים ברוטב סויה

ירקות לקוסקוס

תבשיל עדשים

ירקות טריים

מארז של ירקות מעורבים
מגש ירקות מעורבים
מגש ירקות מעורבים לאנץ' טיים
אותיות מירקות
רכבת הירקות של לאנץ טיים
רכבת הירקות של לאנץ טיים

מנות צמחוניות

צלחת פסטה ברוטב בולונז צמחי
פסטה ברוטב בולונז צמחי
צלחת קציצות צמחיות ופתיתים
קציצות צמחיות

קציצות בורגול

קציצות עדשים

צלחת עם קציצות קינואה וחמוציות
קציצות קינואה וחמוציות

תפריט שבועי לדוגמה

יום

עיקרית

פחמימה

ירק

ירק העונה טרי

קינוח

ראשון

עוף מוקפץ

בורגול

שעועית צהובה

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

שני

בולונז 100% בקר

פסטה משולבת מלאה + רוטב עגבניות

אפונה גזר

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

שלישי

שוק עוף בגריל

קוסקוס מלא

ירקות לקוסקוס

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

רביעי

קציצות הודו

אורז לבן משולב מלא

שעועית לבנה ברוטב

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

חמישי

שניצל מנתח אמיתי
אפוי בתנור

פתיתים אפויים משולב מלא

קישואים ברוטב

מגוון ירקות טריים

פרי העונה

כבר למעלה מ-20 שנה שלאנץ׳ טיים מספקת ארוחות למוסדות חינוך, גני ילדים, צהרונים, מתנ״סים, בתי ספר וקייטנות. למעשה לאנץ׳ טיים הנה החברה היחידה בתחום המזון המוסדי המתמחה בייצור ארוחות לילדים בלבד! ארוחות צהריים חמות, בריאות וטריות, בטעם של בית.

עוף במרינדה

המצרכים:

6 ירכי עוף / שוקי עוף / חזה עוף
2 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
100 גר’ רוטב סויה
6 כפות דבש
1 יח’ בצל טרי קצוץ (מטוגן/מאודה קלות)
5 יח׳ שום כתוש
1 כף פפריקה
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  • מתבלים את חלקי העוף ומסדרים בתבניות.
  • מכניסים לתנור בחום של 190 מעלות כ 60-70 דקות

טיפ אסיאתי
ניתן להוסיף שורש ג’ינג’ר לחידוד הטעמים. יאמי!

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קציצות בקר עם ירקות

המצרכים:

1 ק”ג בשר בקר טחון
2 יח׳ בצל מאודה קצוץ
3 יח’ קישואים מאודים קצוצים
3 יח’ גזר מגורר, 2 יח’ ביצים
1/2 כוס בורגול מושרה
1 יח’ תפוח אדמה מגורר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית תבלין לקציצות
1 וחצי כפית מלח דק

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המוצרים בקערה לתערובת אחידה. מכינים כדורים במשקל של 35-40 גר’. אפשר:
  • ליצור כדורים ולבשל בסיר עם מים רותחים כ 7 דקות. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
  • ליצור כדורים ולאפות בתנור למשך 10 דקות על חום גבוה. להוציא ולהכניס לסיר הרוטב.
  • ליצור כדורים ולהכניס ישירות לסיר הרוטב.

טיפ
ניתן להקפיא חלק ממסת הקציצות ללא בישול, או חלק מהקציצות המוכנות. הדבר מקצר את תהליך ההכנה לפעם הבאה ומשאיר מצפון נקי

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קציצות עוף ברוטב עגבניות

המצרכים (24 קציצות):

1 ק”ג בשר חזה עוף טחון
2 יח׳ בצל קצוץ ומאודה
2 יח׳ קישוא מגורר דק
3 יח’ גזר מגורר דק
1 כוס ( 180גר׳) בורגול דק אחרי השרייה
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
½1 כפית מלח דק

אופן ההכנה:

  • מרתיחים בסיר מים ומעט מלח.
  • מערבבים את כל המוצרים בקערה ביחד לתערובת אחידה.
  • יוצרים כדורים וזורקים לסיר.
  • מבשלים למשך 7 דקות ומוציאים למסננת.

טיפ
על מנת ליצור קציצות רכות ומזינות ניתן להמיר את כוס הבורגול בחצי כוס (70 גרם) שיבולת שועל טחונה.

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

בולונז

המצרכים (6 מנות):

1 ק”ג בשר בקר טחון
3 יח’ בצל קצוץ, 6 יח’ שום קצוץ
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון, קורט פלפל שחור
7 יח’ עגבניות מרוסקות
3 יח’ גזר מגורד, 1 כף מלח, 1 צרור בזיליקום
1 כפית סילאן
400 סמ”ק מים (2 כוסות)

אופן ההכנה:

  • מטגנים קלות את הבצל והשום, מוסיפים את הגזר, מערבבים היטב וממשיכים לטגן.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר צרוב וסגור מכל צדדיו.
  • מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  • מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית כ 15 דקות.
  • מוסיפים לסיר עגבניות, סילאן, בזיליקום ונוזלים.
  • מבשלים כ 40דקות

טיפ
להקפצת טעמים ניתן להוסיף מחית מפטרוזיליה, שום ושקדים. הדבר ייתן לבולונז סמיכות וטעם שלא הכרתם

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

פתיתים אפויים

המצרכים (6 מנות):

1 כוס פתיתים
1 כוס פתיתים מלאים
4 כפות שמן
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
1 כף מלח
1 כפית פפריקה,
1 כפית כורכום
3 כוסות מים

אופן ההכנה:

  • מטגנים בסיר רחב את הבצל עם הפפריקה, הכורכום, השום והמלח.
  • מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים על אש קטנה כ 10 דקות, מוציאים, מצלחתים ומגישים.
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

תפוחי אדמה שילדים אוהבים

המצרכים:

5 כפות שמן קנולה
15 יח׳ תפוח אדמה קלוף
2 יח׳ בצל קצוץ לקוביות
5 שיני שום
2 כפיות זרעי כמון
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

  • מחממים מבעוד מועד את התנור לחום גבוה, 200 מעלות.
  • חותכים את תפוח האדמה לקוביות ומניחים בקערה גדולה.
  • מוסיפים את הבצל ואת שאר חומרי התיבול ומערבבים היטב.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים במשך 35 דקות.

טיפ
תחליף טעים ובריא יותר לצ׳יפס מטוגן!

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

אורז משולב (לבן ומלא)

המצרכים:

5 כפות שמן קנולה
1 יח׳ בצל לבן קצוץ לקוביות
2 כוסות אורז יסמין
1 כוס אורז מלא
5 כוסות מים/ציר ירקות
1 כף מלח דק
1/4 כפית פלפל לבן

אופן ההכנה:

  • משרים את האורז המלא כ- 20 דקות במים רותחים.
  • מסננים ושוטפים היטב.
  • מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב בהיר.
  • מוסיפים את האורזים, התבלינים והנוזלים, ובוחשים היטב.
  • מבשלים על אש גדולה עד לבעבוע.
  • מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במכסה סגור כ-18 דקות.
  • מכבים את האש, מפוררים את האורז במזלג, מכסים את הסיר ומניחים לאורז לנוח כ-10 דקות נוספות.

טיפ
לקבלת מנה חגיגית במיוחד ניתן להוסיף לאורז לאחר הבישול: חמוציות, אגוזים ועשבי תיבול

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

שעועית לבנה ברוטב עגבניות

המצרכים:

500 ג’ שעועית לבנה קפואה
100 גר’ רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כף סילאן
300 מיליליטר מים

אופן ההכנה:

  • מטגנים בסיר את רסק העגבניות, הסילאן והתבלינים.
  • מוסיפים לסיר את השעועית והמים.
  • מבשלים כ- 40 דקות.

טיפ
תוספת מצוינת לאורז לבן

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

גזר גמדי ממכר

המצרכים:

1 ק”ג גזר גמדי
5 כפות שמן זית
1/4 כפית כורכום
2 כפות דבש
1 כף שטוחה של מלח
גרידת לימון מלימון אחד
2 כוסות מים

אופן ההכנה:

  • מאדים את הגזר בסיר רחב.
  • מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים ומבשלים כ 40 דקות.

טיפ
אוכל צבעוני מגרה ונתפס בעיני ילדים כטעים יותר. כשאתם מבשלים לילדים אל תפחדו לשחק עם הצבעים והירקות

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

גרעיני תירס מבושלים

המצרכים:

500 גר׳ גרעיני תירס
500 גר׳ ציר עוף
1 וחצי כפית מלח

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המצרכים לסיר, בוחשים ומבשלים כ 40 דקות

מתכון מהיר- מרק תירס לעצלנים
את כל המצרכים של המתכון המצורף אנחנו טוחנים גם עם 3 כפות סויה, ומחזירים לסיר. מפרידים חלבון מביצה אחת. מוסיפים לתוך המרק ובוחשים היטב. מוסיפים עוד כוס ציר עוף ומביאים עד לרתיחה. כשמגיעים לרתיחה מסירים מהאש

טיפ
אפשר להקפיץ את המנה עם 3 כפות דבש ו-¼ כפית ג’ינג’ר מגורר

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

מרק ירקות לקוסקוס

המצרכים:

1 ק”ג ירקות טריים חתוכים: קישוא, גזר, בטטה, דלעת, כרוב, בצל, תפוח אדמה, סלרי ופטרוזיליה קצוצה.
1 כוס חומוס קפוא / מושרה
2 יח’ כרעיים / 4 יח’ שוקיים
1 כפית כורכום
1 כרוב לבן קטן חתוך לקוביות
300 גר׳ דלעת חתוכה לקוביות (עם הקליפה)
2 כפות מלח
3 ליטר מים/ציר עוף

אופן ההכנה:

קלי קלות!

מבשלים את כל המצרכים בסיר רחב
על אש קטנה כשעה.

וזהו

בתאבון!

טיפ
ילדים משוגעים על מרק קוסקוס.
כשיש ירקות שהילדים לא מוכנים
לאכול בשגרה, זו דרך נפלאה
להגניב אותם לתוך התפריט שלהם

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

תבשיל עדשים סמיך וטעים

המצרכים:

2 כוסות עדשים ירוקות
5 כפות שמן
2 יח’ בצל לבן
3 שיני שום
1 ליטר מים
1 כפית כורכום, 1 כפית זרעי כמון, ½1 כף מלח
1/4 צרור כוסברה, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור סלרי, 1/4 צרור שמיר

אופן ההכנה:

  • משרים את העדשים ב 5 כוסות מים, בקערה גדולה, למשך 4 שעות.
  • מחממים שמן בסיר רחב.
  • חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בסיר.
  • מוסיפים את שאר המצרכים, למעט המים.
  • מאדים עם מכסה סגור כ- 30 דקות. מוסיפים את המים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.

מתכון מהיר ללביבות עדשים טעימות ומזינות
מסננים את נוזלי העדשים. טוחנים הכל במעבד מזון. יוצרים לביבות ומכניסים לתנור למשך 20 דק’ על חום של 200 מעלות

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קציצות בורגול

המצרכים:

3 כוסות בורגול דק מושרה
1 יח׳ תפוח אדמה מבושל ללא קליפה
1 יח’ בטטה מבושלת ללא קליפה
1 יח’ קישוא חי טחון
1 יח’ בצל קצוץ מטוגן
2 יח’ שיני שום
2 כפיות מלח, 1/2 כפית פלפל
1/2 כפית זרעי כמון טחונים
1 כוס קורנפלור

אופן ההכנה:

  • טוחנים את כל המצרכים יחד במעבד מזון
  • מצננים במקרר לפחות 3 שעות
  • מחממים מבעוד מועד תנור ל- 200 מעלות
  • יוצרים קציצות ומקמחים בקורנפלור
  • מסדרים את הקציצות על תבנית אפייה מרופדת אופים כ-25 דקות
  • מוציאים, מצלחתים ומגישים

טיפ
ניתן לבשל את הקציצות בסיר עם רוטב. רצוי לטגן קלות את הקציצות לפני הבישול בכדי למנוע את התפרקות

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קציצות עדשים

המצרכים (ל-15 יח’):

3 כוסות עדשים מבושלות
1 ראש כרובית קטן צלוי בתנור בשלמותו
2 יח׳ בצל קצוץ מטוגן
3 יח׳ שום קצוץ
5 גבעולי סלרי קצוצים דק דק
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים
  • מצננים 4 שעות
  • יוצרים קציצות ומניחים על תבנית אפייה מרופדת
  • מכניסים לתנור ואופים 30 דקות.

טיפ
הקציצות מעולות כתחליף להמבורגר בשר. ניתן להכין כריך “המבורגר” צמחוני ומלא ברזל!

שיתוף ב email
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

רוצים את המתכונים של המנות האהובות בצהרון?

מצטרפים לניוזלטר שלנו ומקבלים את
חוברת המתכונים ״אמאל׳ה שפית״ במתנה!

דילוג לתוכן