דבר התזונאית
רחלי קורנברג בן שלום
רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים

דיאטנית קלינית – תזונאית הבית של לאנץ טיים

7 סיבות להכין פלאפל אפוי בבית

רחלי מציע אלטרנטיבה לבשר, מנה עיקרית הכי ישראלית. שיכולה להיות גם לגמרי בסדר כתוספת לצד הבשר. גרסת פלאפל ביתי, טעים ובריא. אז הנה 7 סיבות למה להכין לבד פלאפל אפוי, ומתכון. תהנו!

כדורי פלאפל וטחינה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

אז הנה 7 סיבות להכין פלאפל אפוי בבית:

  1. כי תמיד טוב ליהנות מאוכל שהוא מסמלי הקולינריה הארץ ישראלית.
  2. הפלאפל האפוי טעים בדיוק כמו פלאפל רגיל.
  3. אבל האפוי הרבה יותר בריא מהמטוגן. הוא מכיל פחות שומן ואינו מכיל רעלים הנמצאים בשמן שעבר טיגון.
  4. ויש בו שפע ויטמינים ומינרלים שנמצאים בגרגירי החומוס, בטחינה ובעלים הירוקים המוספים למתכון.
  5. ילדים ממש אוהבים פלאפל! (וגם מבוגרים)
  6. כדאי מאוד לעודד ילדים לאכול מדי פעם גם מנות עיקריות על בסיס קטניות, ולא רק מנות בשריות. הרגל כזה לגיוון הוא בריא לילד ויפה גם כתרומה צנועה למען הסביבה.
  7. הפלאפל נמצא בחברה טובה. הסלטים הטריים והטחינה המלווים אותו – מצוינים. לגבי הפיתה, מומלץ לאכול מחיטה מלאה. ואפשר גם ליהנות מפלאפל בצלחת, ללא הפיתה 🙂

יאללה. למתכון.

המרכיבים

1 כוס גרגירי חומוס (אחרי 24 שעות השרייה במים)
צרור כוסברה ופטרוזיליה (חצי צרור מכל אחד)
1 בצל בינוני
6 שיני שום
2 כפות טחינה גולמית
חצי כפית סודה לשתייה
1 כף פירורי לחם
חצי כפית מלח
1 כפית כמון
רבע כפית פפריקה
שמן לריסוס

מתחילים

  • טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס למרקם גרגירי ושמים בקערה בצד.
  • טוחנים במעבד את הכוסברה, הפטרוזיליה, הבצל, השום והטחינה עד לתערובת אחידה. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים.
  • במידה והתערובת יבשה מידי ניתן להוסיף קצת שמן זית. במידה ורטובה מידי – ניתן להוסיף קצת קמח.
  • מניחים כדורים בתבנית (רצוי להרטיב מעט את הידיים), מרססים במעט שמן.
  • אופים בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות, כ-20 דקות, עד להזהבה.

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים. יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם. בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי”ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין: ״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.


רוצים עוד כתבות שלנו?


פוסטים אחרונים של רחלי