הנה בחוץ עוד הבזק של חורף, וזה בדיוק הזמן להתפנק עם מרק עוף. תרופת הסבתא הכי נפוצה, הכי מוכרת, ולפי מחקרים – גם בהחלט יעילה. אז מה יש לו לעוף להציע, חוץ ממרק לחימום הגוף והנשמה?

תזונה ובריאות
יום שלישי, 14 דצמבר 2016, 00:28

חשיבותו של בשר העוף בתפריט הילדים

רוב הסיכויים שמי שקורא את הפוסט הזה הוא בסך הכל חובב עוף, שכן אנחנו, הישראלים, במקום הראשון בעולם בצריכת הבשר שלו.  ברוב חלקי העוף הבשר רזה יחסית. החזה, למשל מכיל רק 4 אחוז שומן! שוק, שילדים כל כך אוהבים – 6 אחוז, בלי העור. אם אתם מתעקשים על העור, תגיעו ל-11 אחוז. פחות מומלץ, אם כי במרק יש לו ערך של העשרת הטעם. לידיעת חובבי המנגל, הכנפיים יותר שמנות. בכנף צלויה עם העור יש כבר 19 אחוזי שומן.

החלבון שבבשר העוף הוא איכותי ומאוזן, מכיל את כל חומצות האמינו הנדרשות לגוף. לפיכך יש לו ערך תזונתי רב, בדגש על ילדים ונוער הנמצאים בתהליך של גדילה. חלבונים אלה מסייעים בבניית תאי שריר, תאי עצם, ביצירת הורמונים ואנזימים שונים, מרכיבים במערכת החיסון, ועוד. מעניין לדעת שבתהליך בישול, חלבוני העוף אף משתבחים מבחינה תזונתית, וספיגתם במערכת העיכול גבוהה יותר.

עוד מציע בשר זה מגנזיום ששותף בפעילות תקינה של השריר, ואבץ – שתורם רבות לגדילה של רקמות, לריפוי פציעות וחיזוק עצמות, לפעילות האינסולין ופירוק הסוכרים בגוף, ועוד. וכן ויטמין B12, שחיוני לייצור DNA בתאים, לייצור תאי דם, והוא נדרש לשם פעילות טובה של מערכת העצבים.

ערכי הברזל בעוף אינם גבוהים באופן מיוחד, אך ספיגת ברזל שמקורו בחי על ידי מערכת העיכול של האדם טובה בהרבה מספיגת ברזל שמקורו מן הצומח. לברזל תפקיד מהותי בקשירת החמצן על ידי הדם והובלתו אל תאי הגוף. מחסור בברזל פוגע ביכולת הגוף ליצור אנרגיה אירובית, גורם לאנמיה, לתופעות של עייפות, כאבי ראש ונשירת שיער, לירידה ביכולות הקוגניטיביות, ולפגיעה במערכת החיסונית.

לעומת יתר החלקים, בלבבות עוף, ועוד יותר מכך – בכבד, יש ערכים גבוהים במיוחד של ברזל ושל ויטמין B12. חשוב לסובלים מאנמיה. עם זאת מאכלים אלו הם עתירי כולסטרול, כאשר בכבד מדובר על 630 מ"ג כולסטרול ל-100 גרם. גם במקרה הזה חשוב לזכור – כל דבר במידה.

ובחזרה למרק המהביל. מוכח מדעית כי הסבתות צדקו, והוא מסייע במניעת גודש באף, משפר את עמידות הגוף למחלות האופייניות לחורף, וממתן את תסמיני ההצטננות והשפעת. המנגנון המדויק אינו ברור דיו, וישנן כמה סברות מרכזיות איך כל הטוב הזה קורה. אבל בינינו, לא ממש משנה לנו איך. העיקר שאפשר להתפנק עם מרק כזה כשהגשם והקור חוגגים בחוץ, ועוד להיות בריאים יותר