סוף סוף אושרה השבוע על ידי וועדת שרים לחקיקה, הצעה לחוק שמחייב פיקוח על המזון המוגש לילדי הצהרונים בארץ. בתקווה שהחוק יצלח את כל הדרך ויוחל בפועל, הנה הסבר חפוז על תמונת המצב כיום, למה החוק חשוב, ומה אנחנו בלאנץ' טיים מציעים ללקוחתנו הצעירים, עוד לפני שהסטנדרטים יעוגנו על ידי המחוקק.

הצעת חוק – פיקוח על תזונת הילדים בצהרונים
יום שלישי, 31 מאי 2016, 01:48

יוזמת החוק לנוכח המצב הקיים בישראל

השבוע אושרה הצעת חוק שיחייב מנגנון פיקוח על התזונה בצהרונים. במצב הקיים כרגע אין הנחיות מחייבות בעניין האיכות וההרכב התזונתי של האוכל שאוכלים ילדי הצהרונים. משרד הבריאות פרסם אמנם המלצות, אך אלה אינן מחייבות, ולפיכך גם אין כל פיקוח ואכיפה של הנושא.

כ-150,000 ילדים שוהים מדי יום בצהרונים ברחבי הארץ, ואוכלים את הארוחה המרכזית שלהם ביום במסגרת זו. בהיעדר תקן מסודר ופיקוח חוקי כלשהו, מתאפשר שוק המציע מנעד רחב של איכויות, וקיימת האפשרות  שיהיה מי שיבחר להעדיף מחיר נוח על פני איכות וצורך בריאותי.

נוכח אלה מבקשת יוזמת החוק, ח"כ רחל עזריה, לקבוע הרכב תזונתי מחייב, ומולו להפעיל מנגנון של פיקוח ואכיפה. בתקן יוגבל שיעורם המירבי המותר של רכיבים שעלולים להזיק בצריכה עודפת, דוגמת סוכר, נתרן, שומן טראנס וכד'. וכן יצוין מינימום נדרש של רכיבים הכרחיים, שיבטיחו ארוחות מאוזנות, עם הרכב פחמימות טוב, חלבונים עשירים, וכו'. ההצעה אף מבקשת להגדיר מרכיבים בארוחה, קינוח בריא למשל, שמעבר לעניין הרכיבים, יש בהם גם אלמנט של חינוך לתזונה נכונה. על הפיקוח אמורות להיות אמונות בצוותא הרשות המקומית ומשרד הבריאות.

אנחנו בהחלט מקדמים בברכה את הצעת החוק החדשה. לשמחתנו, לאורך השנים, ניתן למצוא אצלנו הקפדה והענות מלאה להמלצות משרד הבריאות. לא אחת, התקנות הפנימיות שלנו מחמירות אף יותר מהמלצות אלה.

אנחנו בעד!

אנחנו בלאנץ' טיים בחרנו להתמחות בתחום המאוד ספציפי ומוגדר של ארוחות צהריים לילדים. ככאלה אנו שואפים להגיש לילדים אוכל בריא ומזין. מובן שיש לנו אינטרס מובהק שלקוחותינו הצעירים גם יאהבו את טעמו של האוכל, שכן בלי לערוב לחיכם, לא יהיה למוצר שלנו זכות קיום בשוק הזה.

מעבר לאלה, אנחנו אוחזים בגישה הוליסטית, התופסת את נושא האוכל כחלק ממארג של אורח חיים בריא ונכון. ואנחנו גם פועלים לאור תפיסה זו. ניתן לעלעל באתר שלנו ולראות שהוא מקיף את כל המכלול של ילדים, מזון, פנאי ומשפחה, פעילות גופנית, וכן יחסי גומלין והשפעות הדדיות בין כל הגורמים האלה.

בקשר שלנו עם הצהרונים אנחנו מדגישים את הצורך בהנגשה של ירקות לילדים באמצעות הגשה נכונה. אנחנו מציעים הדרכות שונות כדי לקדם את העניין. מקיימים משאלים בקרב הילדים כדי ללמוד ולהתעדכן כל הזמן בהעדפות הקולינריות שלהם, ובאמצעותן לגייס את הילדים לקונספט הבריאותי. אנחנו מקדמים את הנושא של קינוחי פירות. גם בקשר עם הקהילה אנחנו שמים את הדגש על האלמנטים הבריאותיים. כך, למשל, חברנו לרעיון של יום שני ללא בשר ("Meatless Monday"), אשר הגתה מיקי חיימוביץ.

באתר יש לנו דף שמרכז היבטים חשובים בהקשר של אוכל בריא לילדים. מה מזיק ולמה, מה מומלץ, מה כולל התפריט שלנו, מה הפתרון שלנו לרגישים לגלוטן, איך מעודדים ילדים לאכול נכון, ואפילו מהי תרומתנו הצנועה לסביבה ירוקה ובריאה יותר. במגזין שבאתר אפשר להעשיר ידע ולהנות מרעיונות הנוגעים לכל אלה. וכן ניתן לקרוא פוסטים של אנשי המקצוע שלנו: השפים, התזונאיות, חינוך גופני וספורט ילדים.

אנחנו בהחלט מקדמים בברכה את הצעת החוק החדשה. לשמחתנו, לאורך השנים, ניתן למצוא אצלנו הקפדה והענות מלאה להמלצות משרד הבריאות. לא אחת, התקנות הפנימיות שלנו מחמירות אף יותר מהמלצות אלה. אנחנו יוזמים בדיקות ופיקוח חיצוני לצורך עמידה בתווי התקן ISO 9001:2008, ו-HACCP.

תמיד נשמח לארח את המתעניינים, ולהראות כיצד מיושמים הדברים בפועל במטבח שלנו. שהרי אין טוב ממראה עיניים.

עוד עלינו:

על תפיסת העולם, על המוצרים בהם אנחנו משתמשים, על אלה שלעולם לא, ובכלל – על אוכל לילדים

קרא עוד >>

רוצים מידע חשוב על ילדים ואוכל?

מי גאון של אמא?
על תזונה ומנת משכל בגיל הרך

טיפים למנגל בריא יותר
התזונאיות שלנו בעד ההנאה שבלעשות על האש. הנה כמה המלצות לשיפור החוויה

ציר בקר ביתי
השימושים בציר, ואיך להכין לבד. שפית הבית שלנו, מאיה קליין, מציע מתכון.