רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים
דבר התזונאית
רחלי קורנברג בן שלום

שתפו אותנו

מתכון לאזני המן

טעימים, בריאים יותר ומגוונים.

אם בחנוכה היה לנו אתגר תזונתי עם הסופגניות השמנמנות, הרי שהפעם הסיפור פשוט בהרבה. כי הולכים לאפות אזני המן, ואפוי עדיף בהרבה ממטוגן. מה גם שאחוז השמן הפעם נמוך יותר מלכתחילה. המתכון גמיש, כלומר מציע מספר חלופות, ומאפשר התאמה לטעם האישי, ולצרכים תזונתיים שונים. ממליצה בחום רב להכין יחד עם הילדים, ולחלק במשלוחי המנות.

הבצק

1 כוס קמח

אין בעיה להשתמש ב100% קמח מלא, רצוי קמח כוסמין מלא. הבצק הפריך שומני יחסית ומאזן את הסיביות של הקמח המלא. אם אתם מעדיפים בצק קליל יותר, ניתן בקלות לשלב עם קמח לבן (50% 50%) או לרכוש מראש קמח מעורב.
* ניתן בקלות להפוך את המנה למנה ללא גלוטן כאשר נשתמש בקמח ללא גלוטן לאפייה.

1/2 כפית אבקת אפיה

60 גרם חמאה

ניתן להכין עם חמאה רגילה או חמאת קוקוס. שתיהן מעשירות את טעם הבצק  ועושות אותו נימוך ופריך.

חלמון ביצה

להפחתת השומן בבצק ניתן להחליף ביצה או חלק מהחמאה ברסק תפוחים.

1/3 כוס סוכר

ניתן להמתיק במקום בסוכר בסירופ מייפל טבעי או סילאן. שימו לב שסילאן גם יכהה מאוד את הבצק.

העשרת טעם הבצק

אם בא לכם להתפרע, ניתן להעשיר את טעם הבצק וגם להעשיר את הערך התזונתי שלו ע"י החלפת חצי כוס קמח בחצי כוס שקדים טחונים או להוסיף פרג / קינמון / גרידת תפוז או לימון ועוד…

המלית

פה באמת השמיים הם הגבול.. מתחילים בלבחור כיוון כללי של המלית- חלבה, תמרים, פרג או שוקולד. כל אחד מהנ"ל ניתן ליצור מחומרים מזינים ובריאים, עם תוספות מרעננות ובטעמים עשירים במיוחד. הנה כמה דוגמאות למליות מזינות בטעם עשיר :

מלית שוקולדית: 1/4 שמן קוקוס, 1/4 כוס סילאן ו-1/2 כוס קקאו

מלית חלבה: כוס טחינה, 1/2 כוס דבש, 1/2 כוס פיסטוקים או שקדים שבורים

מלית תמרים: במג'ימיקס- 15 תמרים , 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים ו-1/2 כפית קינמון.


אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים את הממתיק, החמאה וחלמון הביצה וממשיכים לערבב.
  • לשים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יוצא נוקשה ויבש ניתן להוסיף מעט מים לשם נוחות ההכנה.
  • מחממים תנור -ל180- מעלות.
  • מניחים על תבנית נייר אפיה.
  • מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, מרדדים את הבצק עד שהוא דק למדי.
  • באמצעות כוס קורצים עיגולים בבצק, ואת העיגולים מניחים בתבנית האפיה.
  • על כל עיגול שמים חצי כפית של מלית.
  • מקפלים את שולי העיגולים לצורת משולש. מצמידים באצבעות את שולי הקיפולים.
  • אופים בתנור במשך כרבע שעה – עד שהאזניים מזהיבות

מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר

אזני המן מושחתות

רוצים להישאר מעודכנים?

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן