דבר התזונאית
רחלי קורנברג בן שלום
רחלי קורנבר בן-שלום, תזונאית הבית של לאנץ טיים

דיאטנית קלינית – תזונאית הבית של לאנץ טיים

אוצרות הטבע ותחזוקת הגוף

אז אנחנו ההורים, חלקנו די חזרנו למסגרות. הילדים – עוד לא לגמרי ברור לגבי כולם… ובהקשר של הקורונה – יש מין שגרה חדשה, נכונה להרגע.

יש אנשים שיתחילו בקרוב לסבול מצינון קיץ, עם המעברים התכופים מחום הקיץ לקור המזגנים. ונגיף הקורונה עוד בסביבה. אנחנו מקווים שלא להיתקל בו ולא לסבול מהשפעות החום-קור. אבל על כל מקרה, הכנתי לכם בנק של אוצרות טבע, שיגנו עליכם בשעת הצורך. כמו תמיד, עדיף להכין את הגוף לפני. להשתמש בתזונה נכונה כרפואה מונעת, ולא רק כשחולים.

מנת דג

דגי ים – מקור טוב לויטמין D, אומגה 3 וסלניום

מה לאכול?

הנה מה שמומלץ לצרוך כדי לחזק את מערכות הגוף, ודוגמאות היכן ניתן למצוא:

  1. ויטמין D
    דגי ים (סלמון, טונה), כבד, ביצה, מוצרי חלב (כדאי מוצרי חלב מועשרים בויטמין D), פטריות. שימו לב שלמי שמוגבל ביציאה מהבית – מצב של סגר או בידוד, למשל – מומלץ באופן גורף לקחת תוסף ויטמין די, 1000 יחב"ל ביום.
  2. ויטמין E
    זרעי חמנייה, שקדים, אגוזי לוז, צנוברים, בוטנים, טונה, משמש מיובש, תרד מבושל, גזר, אבוקדו
  3. אומגה 3
    דגי ים (סלמון, מקרל, פורל, בקלה, בורי, סרדינים, טונה..) אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה
  4. אבץ
    בשר בקר ועוף, גרעיני דלעת, טחינה, צנוברים, פיסטוקים, קשיו, קטניות ודגנים מלאים
  5. סלניום
    אגוזי ברזיל, זרעי חמנייה, דגים, שום
  6. נוגדי חמצון
    פירות יער, דובדבנים, תה ירוק, ענבים אדומים, יין אדום, רימון, בצל ושום
  7. ויטמין C
    פלפל אדום וצהוב, כרוב וכרובית, פירות הדר, תות שדה, אננס, קיווי , עגבנייה, ירקות ירוקים, ברוקולי, בצל ושום.

צריכת מאכלים אשר מחזקים את מערכת החיסון תעזור לנו להתמודד טוב יותר עם וירוסים ומחלות.  בעת מחלה הצריכה תסייע גם בוויסות הציטוקינים – חלבונים שמופרשים באמצעות מערכת החיסון.

את מיני המזון שציינתי כדאי לשלב כחלק מתפריט ים-תיכוני מאוזן. התפריט כולל שתייה מספקת של מים, מגוון פירות וירקות טריים ועונתיים, קטניות, דגנים מלאים, מיני זרעים ואגוזים, דגים, שמן זית, וטחינה ומעט מוצרי חלב, הודו עוף  וביצים.  

על מה לוותר?

מצד שני, אילו מזונות יחלישו את מערכת החיסון וכדאי להימנע מהם? מזון מעובד, חטיפים, שומן טראנס, ממתקים ושתייה מתוקה. בנוסף כדאי להפחית משמעותית מזון עתיר בשומן מסוג אומגה 6 או בשומן רווי כגון בשר בקר, גבינות שמנות, נקניקים, ושמנים צמחיים כגון שמן תירס, חמניות וסויה.

רחלי קורנברג בן שלום

דיאטנית קלינית, מרצה מבוקשת ומנחת קבוצות לאורח חיים בריא – ילדים, נוער ומבוגרים, במסגרת משרד החינוך ובמקומות עבודה שונים. יועצת לתזונה נכונה ותברואה למשרד הרווחה במסגרת השירות לילדים ולנוער, אגף השיקום והאגף לטיפול באוכלוסייה עם אוטיזם. בעלת ניסיון עשיר כיועצת תזונתית בתעשיית המזון.

  • דיאטנית קלינית, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה (B.Sc) של מכללת תל חי והכשרה מעשית של משרד הבריאות
  • מנחת קבוצות בשילוב אמנויות  – מטעם הבי"ס לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת בר אילן
  • נאמן תברואת מזון – מטעם מכללת רימונים

אני מאמין: ״תזונה נכונה ופעילות גופנית הן בסיס הכרחי לגוף בריא ונפש בריאה״.


רוצים עוד כתבות שלנו?


פוסטים אחרונים של רחלי

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן