ניזונים משמועות
שלומית דיליאון
נאוה רוזנפלד
תמונת פנים נאוה ושלומית

דיאטניות קליניות

חג לאילנות - חגיגה בתפריט

כל חג ומאכליו המסורתיים. את הפירות המיובשים, האגוזים והשקדים, מאכלי ט"ו בשבט, מומלץ לאמץ לתפריט כל השנה.

קערת פירות יבשים

פירות מיובשים

שייכים למשפחת הפחמימות, ב- 100 גרם כ- 250 קלוריות. בנוסף לפחמימות מכילים הפירות המיובשים גם מינרלים וכמות נדיבה של סיבים תזונתיים המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול.

פירות מיובשים יכולים לשמש כתחליף לממתקים, שכן תרומתם התזונתית גבוהה בהשוואה לממתקים שמוגדרים כ"קלוריות ריקות", שאינם מכילים רכיבים תזונתיים חשובים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

לפירות מיובשים מספר חסרונות: לחלקם מוסף סוכר, חלקם מכילים צבעי מאכל או חומרים כימיים ולעיתים עשויים להתפתח עליהם עובש ופטריות, שלא תמיד ניתן לראותם.

אגוזים, בוטנים ושקדים

שייכים לקבוצת השומנים, ב- 100 גרם יש כ- 600 קלוריות.

אגוזים, בוטנים ושקדים למיניהם מכילים סיבים תזונתיים, מינרלים, חלבונים וכ- 60% שומנים, רוב השומן איכותי (בלתי רווי), המצמצם את הסיכוי למחלות לב וכלי דם.

מאכלי ט"ו בשבט מכילים יתרונות תזונתיים רבים ולכן מומלץ לשלבם בתפריט כל השנה, אך יש לזכור שתרומתם הקלורית גבוהה ולכן יש לשים לב לכמויות.

יש להימנע ממתן אגוזים, בוטנים ושקדים לילדים מתחת לגיל 5 בגלל סכנת חנק!

חג שמח

פוסטים אחרונים של שלומית ונאוה


רוצים עוד כתבות שלנו?

מטה החברה: היובלים 11, הוד השרון
מרכז המבקרים: הענבר 6, אזה"ת ברקן
שרות לקוחות: 09-7690600

דברו איתנו

דילוג לתוכן