קציצות תפוחי אדמה ותירס

תוספת קלה ומהירה להכנה, צמחונית, פריכה וטעימה מאוד לילדים (וגם למבוגרים).

125X100חדוה זמיר
יום שני, 30 באוקטובר 2016, 10:17

נחמד לרענן מידי פעם את התפריט הביתי. הקציצות יכולות להוות תוספת פחמימות לצד מנה בשרית, או תחליף לבשר בדמות קציצות צמחוניות. ברוח לאנץ טיים – מדובר כמובן במנה בריאה, אפויה ולא מטוגנת.

קציצות תפא ותירס בצלחת

המרכיבים (10 קציצות)

2 תפו"א בינוניים קלופים

2 כפות קמח לבן או קורנפלור

4 כפות גרגרי תירס מקופסת שימורים

קורט מלח

פירורי לחם

אפשרי: גרגרי שומשום לבן

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל-200 מעלות

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, מבשלים בסיר עם מים עד שמתרככים (עד שניתן לנעוץ בהם בקלות מזלג)

מסננים את המים, מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה

מוסיפים את התירס, המלח ואת הקורנפלור או הקמח, ומערבבים

מגלגלים עם הידיים לקציצות. ניתן לפזר עליהן את השומשום

שמים בתבנית אפיה, על גבי נייר אפויה משומן קלות. מברישים את הקציצות במעט שמן

מכניסים לתנור, אופים  במשך 25 דקות

הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עד להזהבה (כ-10 דקות נוספות)

בתאבון!!

מתכונים אחרונים:

רוצים לקבל עוד מתכונים?

פוסטים מכותבים אחרים שלנו

המבורגים ונקניקיות

הסערה שלא היתה
על בשר מעובד ומסמך ארגון הבריאות העולמי

דוגמה להגשת ירקות לילדים

קול ישראל השעה 4 והרי הישנות
חדוה, מנהלת קשרי לקוחות, על שיתוף פעולה עם ההורים