רבות דובר בדבר ערכם החשוב של הסיבים התזונתיים. אז הנה עוד קצת מידע בנושא: מה זה בדיוק? מה היתרונות בצריכת הסיבים? איפה יש? מה המינון הנכון לילדים, ומה אופן הצריכה המומלץ?

yealdrorcircle35יעל דרור
יום רביעי, 17 יוני 2015, 19:41

סיבים תזונתיים הם רכיב תזונתי חשוב מאד בתזונה שלנו ובתזונת ילדינו. הסיב התזונתי הוא חלק מבני קשיח של הצמח. למשל הגבעולים, העלים, הקליפה של הפרי/ירק/דגן. בחלק מן המקרים הסיבים נמצאים בתוך הירק/פרי. הסיבים התזונתיים לא נספגים במערכת העיכול, לרוב הם יוצאים בצואה, אך גורמים למערכת העיכול לעבודה חזקה. שינוי זה בעבודת שרירי מערכת העיכול מוביל ליתרונות תזונתיים ובריאותיים: הסיבים יוצרים תחושת מלאות ושובע ארוכה לאחר הארוחה, מעודדים יציאות, מאטים את ספיגת הסוכרים בדם ויש גם סיבים תזונתיים המסוגלים להפחית את רמת הכולסטרול והשומנים בדם.

כמה סיבים תזונתיים הילד שלנו צריך?
ישנו "כלל אצבע" פשוט הגורס שילדים צריכים כמות של 5 + הגיל שלהם. כלומר, עבור ילד בן 4 כמות הסיבים היומית המומלצת היא 9 גרם ביום (5+4).

איפה במזון של הילד יש סיבים תזונתיים?
דוגמאות: לחם מלא, דגני בוקר עשירים בסיבים, קליפת הירקות והפירות, אורז מלא, פריכיות אורז, פסטה מלאה, קרקרים עשירים בסיבים תזונתיים ועוד.
שימו לב לשלב במידה את המזונות העשירים בסיבים תזונתיים בתפריט היומי של הילד. עדיף באופן מפוזר ולא מרוכז בארוחה אחת בלבד. חשוב מאד להקפיד על שתיה מרובה של מים בעת צריכת סיבים תזונתיים כדי לסייע בריכוך היציאות.