לפעמים מותר לחטוא מעט עם האוכל. פורים, באווירת עד-דלא-ידע, זה זמן טוב להניח רגע עקרונות תזונתיים, להתפנק עם אזני המן טעימים, ולאפשר לנפש להתפלש לשוכרה בכל המתוק-מתוק הזה. הנה המתכון של שחר מלכה. תהנו!

יום ראשון, 12 דצמבר 2016, 16:07

אזני המן מושחתות

המרכיבים

מצרכים וכמויות להכנת הבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון

1 ביצה

2.5 כוסות קמח לבן

1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט

למילוי מושחת:

500 גרם ממרח תמרים
או
400 גרם שוקולד למריחה ו-100גרם שברי שוקולד לבן
או
400 גרם ממרח נוגט ו-100 גרם שוקולד צ'יפס

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (תוספת אופציונלית בלבד- לילדים עדיף בלי)

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם פירורי.
  2. מוסיפים את הביצים והקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק.
  3. עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה, כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן בגודל רגיל (ניתן להקטין או להגדיל לפי מידת השחיתות הרצויה).
  5. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
  6. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את המילוי הנבחר עד לקבלת מרקם אחיד.
  7. מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים, מזלפים את המילוי.
  8. סוגרים לצורת אוזן המן ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
  9. מקשטים קישוט מושחת:
    זילוף שוקלד חם / אבקת סוכר / סוכריות צבעוניות

יש לאכול בהנאה מרובה!
 חג פורים שמח 

פוסטים אחרונים:

רוצים לקבל עוד מתכונים?

פוסטים מכותבים אחרים שלנו

תמונה של מאזני שקילה

על איזון תזונתי בין טוב לרע
בעולם מלא גירויים אי אפשר לגדל ילד ולכלוא אותו בבועה של בריאות