לרגל הקיץ שכבר כאן, והחופש הגדול שמגיע עוד רגע, חשבנו שעוגת הגבינה הזאת תתאים להשלמת האווירה. קלה להכנה וקלילה בטעם, מצוינת ליד הקפה הקר או החם, גם הילדים מאוד אוהבים, והיא משתלבת יפה על שולחן הכיבוד עם פירות הקיץ. תהנו!

אילן צווירן
יום ראשון, 18 ביוני 2017, 18:57

פרוסת עוגת גבינה בצלחת

המרכיבים

750 גר' גבינה לבנה 5%
3 גביעי שמנת חמוצה
2 כוסות סוכר
1 חב' פתי בר
150 גר' חמאה
1 לימון לגרדת לימון
1 כף וניל
4 ביצים
4 כפות קמח
ניתן לגוון עם פרות יבשים / עוגיות אוראו / שקדים / אגוזי מלך וכו'

אופן ההכנה

מחממים תנור 150/160 מעלות.
מרסקים פתי בר עם החמאה וגרידת לימון, מהדקים את הפתי בר המרוסק לתבנית מס' 28 / 3 תבניות אינגליש קייק.
מערבבים היטב בקערה את הגבינה לבנה עם ½ 1, כוסות סוכר, 4 ביצים 4 כפות, תמצית וניל ועוד גרידת לימון, עד לקבלת בלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה בתבנית על הפתי בר המרוסק ומכניסים 45 דק' לאפייה מלאה.
בזמן שהעוגה נאפת מערבבים בקערה נפרדת את השמנת החמוצה עם ½ כוס סוכר.
בגמר האפייה מכבים את התנור מוציאים את העוגה ויוצקים עליה את השמנת ומכניסים לתנור מכובה ל-3 דקות.

בתאבון

המרכיבים

750 גר' גבינה לבנה 5%
3 גביעי שמנת חמוצה
2 כוסות סוכר
1 חב' פתי בר
150 גר' חמאה
1 לימון לגרדת לימון
1 כף וניל
4 ביצים
4 כפות קמח
ניתן לגוון עם פרות יבשים / עוגיות אוראו / שקדים / אגוזי מלך וכו'

אופן ההכנה

מחממים תנור 150/160 מעלות.
מרסקים פתי בר עם החמאה וגרידת לימון, מהדקים את הפתי בר המרוסק לתבנית מס' 28 / 3 תבניות אינגליש קייק.
מערבבים היטב בקערה את הגבינה לבנה עם ½ 1, כוסות סוכר, 4 ביצים 4 כפות, תמצית וניל ועוד גרידת לימון, עד לקבלת בלילה חלקה.
יוצקים את הבלילה בתבנית על הפתי בר המרוסק ומכניסים 45 דק' לאפייה מלאה.
בזמן שהעוגה נאפת מערבבים בקערה נפרדת את השמנת החמוצה עם ½ כוס סוכר.
בגמר האפייה מכבים את התנור מוציאים את העוגה ויוצקים עליה את השמנת ומכניסים לתנור מכובה ל-3 דקות.

בתאבון

.

עוד מתכונים:

רוצים לקרוא עוד פוסטים שלנו?

פוסטים מכותבים אחרים שלנו

ילדים - אלרגיות ורגישויות למזון