המתכונים האהובים של לאנץ טיים
אמא'לה! שפית!

ציר בקר ביתי

תמונה של קערה עם בקר מבושל

טיפ!
ציר הבקר יכול לשדרג את כל תבשילי הבית האהובים שלנו. ניתן להשתמש בו כתחליף למים במתכון. אם נשאר לנו ציר בקר עודף אפשר פשוט להקפיא לשימוש עתידי.

המצרכים:

1 ק"ג בשר בקר מס׳ 5
4 גזרים עם קליפה, 2בצלים עם קליפה
1 סלרי עם עלים, 2 יח' כרישה, 2 יח' ראשי שום
500 מ״ל מים, 5 יח' עלי דפנה, 3 כפות שמן

*ניתן לשדרג את הציר עם 1/2בקבוק יין אדום

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר רחב את הבשר, מכל צדדיו. חותכים את הירקות חיתוך גס ומוסיפים לסיר עם הבשר. בוחשים ומשחימים את הירקות. מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר להוצאת טעמים.
מוסיפים את המים ואת עלי הדפנה ומבשלים כ 4-5 שעות. בתום הבישול מסננים את הציר ומצננים.

לא זורקים את הבשר, ניתן להשתמש בו לכל תבשיל!