המתכונים האהובים של לאנץ טיים
אמא'לה! שפית!

תבשיל עדשים סמיך וטעים

קערה עם עדשים

מתכון מהיר ללביבות עדשים
טעימות ומזינות
מסננים את נוזלי העדשים. טוחנים הכל במעבד מזון. יוצרים לביבות ומכניסים לתנור למשך 20 דק' על חום של 200 מעלות.

המצרכים:

2 כוסות עדשים ירוקות
5 כפות שמן
2 יח' בצל לבן
3 שיני שום
1 ליטר מים
1 כפית כורכום, 1 כפית זרעי כמון, 1 1/2 כף מלח
1/4 צרור כוסברה, 1/4צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור סלרי, 1/4 צרור שמיר

אופן ההכנה:

משרים את העדשים ב 5 כוסות מים, בקערה גדולה, למשך 4 שעות.
מחממים שמן בסיר רחב. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בסיר. מוסיפים את שאר המצרכים, למעט המים. מאדים עם מכסה סגור כ- 30דקות. מוסיפים את המים ומבשלים 40דקות על אש בינונית בחום של 200מעלות.