מקיאטו חזק
אלי מלכה
אלי מלכה

הסערה שלא היתה

השבוע היתה סערה, רוחות עזות, ממטרים אדירים, הצפות, שטפונות והפסקות חשמל. אני לא מבין גדול בעניני חזאות ותשתיות, אבל אני כן מבין בתזונה בריאה לילדים. אז בואו נדבר רגע על הסערה השניה שהתחוללה השבוע, הסערה שחולל דוח ארגון הבריאות העולמי.

המבורגים ונקניקיות

ביום ב׳ ה – 26.10.2015 התפרסם מסמך מטעם ארגון הבריאות העולמי בנושא הגדרת הבשר המעובד כגורם סיכון לסוגים שונים של סרטן. בעקבות פרסום המסמך והסערה התקשורתית שחולל עדכן משרד הבריאות בישראל את המלצותיו.

 

בואו ננסה לבין במה מדובר

הנקודות המהותיות העולות במסמך ארגון הבריאות העולמי:

  • מחקרים שונים העלו כי ישנו קשר בין צריכה של בשר מעובד לבין הסיכוי לחלות במחלת הסרטן. המזונות המרכזיים הנמנים עם קטגוריה זו הנם – נקניקיות, נקניקים, פסטרמה, המבורגר ובייקון (משפחת ׳הבשר האדום׳).
  • הסיכון נובע כנראה מ: 1. הכימיקלים שמוסיפים לבשר; 2. תהליכי עיבוד שונים (כבישה, המלחה, עישון ועוד) שעובר הבשר במטרה להאריך את משך חיי המדף שלו.
  • סוגי הבשר המומלצים לצריכה – עוף, דג, בשר בקר רזה טרי (פילה, סינטה), קציצות ביתיות.
 

עדכון המלצות משרד הבריאות (27.10.15)מזון בריא

  • לצמצם באכילת בשר מעובד.
  • מקור בשר מומלץ – עוף, דגים ובקר דל שומן.
  • שילוב מקורות חלבון מגוונים – אין חובה או צורך לצרוך בשר מדי יום, מומלץ לשלב בתפריט השבועי גם קטניות בשילוב עם דגנים מלאים.
  • להגדיל צריכת מזון טבעי כמו פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, לחם מדגן מלא ומוצרי חלב דלי שומן.

אלי

איירון מן, ישרא מן, אוטוטו סופרמן, רץ, רץ, רץ, כל הזמן בתנועה, ככה בספורט, ככה בחיים, ככה בעסקים.

אבא, ספורטאי וקולינר. איש ברזל עם לב של צמר גפן מתוק. אוהב ילדים, אוהב אוכל טוב, אוהב ספורט, ובעיקר, אוהב לשלב בין כל הדברים שהוא אוהב.
שם, בריצות הארוכות, ברגעים הצלולים האלה כשיש לך זמן לחשוב ולחשוב ולחשוב, שם נולדה ה׳האפי פוד׳, הרוח של לאנצ׳ טיים, תפיסה של אופטימיות ושל שמחת חיים, תפיסה שאומרת שעובדים שמחים עושים מטבח שמח, ומטבח שמח עושה אוכל שמח, ואוכל שמח עושה ילדים שמחים. פשוט.
זה אלי וזו לאנצ׳טיים.
נעים מאד…

רוצים עוד כתבות שלנו?

פוסטים אחרונים של אלי