תוספת קלה ומהירה להכנה, צמחונית, פריכה וטעימה מאוד לילדים (ולא פחות טעימה למבוגרים…)

125X100חדוה זמיר
יום שני, 8 בפברואר 2016, 17:24

נחמד לרענן מידי פעם את התפריט הביתי. המתכון מאת השף הבית שלנו יכול להוות תוספת פחמימות לצד מנה בשרית, או תחליף לבשר בדמות קציצות צמחיות. ברוח לאנץ טיים – מדובר כמובן במנה בריאה, אפויה ולא מטוגנת.

המרכיבים (10 קציצות)

2 תפו"א בינוניים קלופים

2 כפות קמח לבן או קורנפלור

4 כפות גרגרי תירס מקופסת שימורים

קורט מלח

פירורי לחם

אפשרי: גרגרי שומשום לבן

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל-200 מעלות

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, מבשלים בסיר עם מים עד
שמתרככים (עד שניתן לנעוץ בהם בקלות מזלג)

מסננים את המים, מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה

מוסיפים את התירס, המלח ואת הקורנפלור או הקמח, ומערבבים

מגלגלים עם הידיים לקציצות

מגלגלים את הקציצות בפירורי הלחם. ניתן לפזר עליהן גם את השומשום

שמים בתבנית אפיה, על גבי נייר אפייה משומן קלות. מברישים את
הקציצות במעט שמן

מכניסים לתנור, אופים  במשך 25 דקות

הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות עד להזהבה (כ-10 דקות נוספות)

בתאבון!!

מתכונים אחרונים:

רוצים לקבל עוד מתכונים?

פוסטים מכותבים אחרים שלנו

נחשף הסוד של פופאי!
עלי ירק בריאים למאכל