חזרת מעוד יום עבודה והכל בלאגן, הסלולרי מצפצף בפינה אחת, הילדים מצפצפים בפינה השניה ובין לבין את חייבת לתקתק ארוחת ערב. את פותחת את דלת המקרר לרווחה ומשב הרוח הצונן מעביר בך צמרמורת. ברקע מתנגנת שירת ׳אמא אוכל אמא אוכל׳ ואז את נזכרת ביאוש, שלא הספקת לעבור בסופר השכונתי ולערוך קניות. בדיוק לרגעים האלה המציאו את הפשטידה.

מאיה עגולמאיה קליין
יום ראשון, 19 אפריל 2015, 18:02

פשטידה

מתכון מזין (בצ'יק צ'אק)

פשטידת "כל טוב" כשמה כן היא, פשטידה קלה להכנה מכל המצרכים הבסיסיים, שתמיד נמצאים במקרר. גם טעימה, גם מזינה וגם בצ׳יק צ׳אק.

הבסיס לפשטידה:
4 ביצים שלמות 2 מכלי גבינה)לבנה ,קוטג' ,בולגרית ,אשל, וכד( 1 בצל לבן קצוץ מאודה 3 יח' שום קצוץ 400 גר׳ כל ירק שקיים במקרר, חתוך, אפשר גם לערב ירקות
*במידה ובחרתם ירק קשה כמו: בטטה, כרובית ,ברוקולי וכד׳, צריך לבשל עד לריכוך, לצנן, ורק אז להוסיף לתערובת.
אגוז מוסקט, חצי כפית מלח, פלפל שחור.

אופן הכנה:
מחממים מבעוד מועד תנור ל200 מעלות מערבבים את כל המצרכים יחד בקערה מעבירים לתבנית אפייה אופים כ 30 דקות נועצים קיסם במרכז הפשטידה במידה והקיסם לא יצא נקי אופים עוד כמה דקות במידה ויצא נקי הפשטידה מוכנה )-:

הצעת הגשה:
למי יש זמן להתפלצן עכשיו? פורסים לפרוסות קטנות ולא מאיימות, שווה לנסות גם ריבועים וגם משולשים, לפעמים זה עושה לקטנטנים חשק לאכול, ויאללה, לשולחן.

בתאבון!

פוסטים אחרונים:

רוצים לקבל עוד טיפים של מאיה?