מתכון "מודולרי" לקראת ט"ו בשבט, מציע עוגיות, או פיצוחים בדבש בתפזורת; אפשר לעשות רק עם שקדים, או רק עם בוטנים, רק עם אגוזי פקאן או קאשיו, ואפשר לערבב את כל אלה, ואף להוסיף גרעיני חמניה וגרעיני דלעת.

חובה, בכל ורסיה נבחרת, להתענג על הטעם. לאחר מכן, ניתן להתפנות לשתילת העצים.

כותרת-פוסט
כותרת-פוסט-מובייל

מרכיבים:

  • 2 כוסות פיצוחים לא קלויים. כשמדובר בפיצוחים עם קליפה לא אכילה, אז קלופים כמובן. גם במקרה של בוטנים – קלופים. עם שקדים אפשר כך או כך, כשההמלצה שלנו – דווקא עם הקליפה.
  • 2 כפות דבש
  • כף שמן קנולה
  • 50 גרם סוכר (כרבע כוס)
  • קורט מלח
פיצוחים ודבש

תמונה:  depositphotos

אופן ההכנה:

  • מפזרים את הפיצוחים על נייר כסף בתבנית אפיה. קולים למשך 10 דקות בתנור מחומם מראש ב-180 מעלות.
  • שמים במחבת את הדבש, את השמן ושתי כפות מים, ומחממים.
  • כשתכולת הסיר מגיע לרתיחה שופכים פנימה את הפיצוחים הקלויים קלות.
  • מכבים את האש, מערבבים את הסוכר והמלח, ומפזרים מייד על תכולת המחבת החמה.
  • שופכים הכל לתבנית.

לעוגיות:

מקבצים קבוצות פיצוחים בעזרת שתי כפות, לגודל עוגיה. משטחים מעט כדי שהעוגיות לא תהיינה עבות מידי. משאירים כשעה עד להתגבשות והתקררות.

לתפזורת:

מפזרים את הפיצוחים ומרדדים על המחבת, בעזרת הכפות. מחכים להתגבשות הנוזל ולהתקררות. אם הסירופ הקרוש מחבר עדיין בין פיצוחים, פשוט שוברים ומפזרים.

התפזורת משתלבת יפה עם כדור גלידת וניל. קינוח נאה וטעים.

מתכונים נוספים:

רוצים עוד מתכונים?

מומלץ לקרוא

דוגמה להגשת ירקות לילדים

קול ישראל השעה 4 והרי הישנות
חדוה, מנהלת קשרי לקוחות, על שיתוף פעולה עם ההורים

ילד עם טבלט

מי גאון של אמא?
על תזונה ואינטליגנציה בגיל הרך