כל אמא מרגישה את המתח באוויר בחודש לפני יום ההולדת של הילד או הילדה. איזו עוגה תרצה ליום ההולדת? היא תשאל בחשש מה ותקווה שהתשובה לא תהיה מסובכת מדי. כשמגיעה התשובה לשאלה הזו, כל מה שנשאר לנו לעשות הוא להגשים את החלום ולהשתדל לעשות זאת ברוגע וללא פניקה. כדי להקל על כל מי שהוטלה עליו המשימה להכין עוגת יומולדת שילדים (וגם מבוגרים) יאהבו, אספנו כמה רעיונות מנצחים.

מתכונים
יום ראשון, 12 מרץ 2015, 23:30

לפני הכל, קבלו מתכון לעוגת שוקולד שילדים אוהבים.
לשתי תבניות אינגליש קייק, תבנית מרובעת גדולה או תבנית עגולה בקוטר 26:

4 ביצים בגודל L
שתיים וחצי כוסות קמח תופח
2 כפיות אבקת אפייה
שתי כוסות סוכר לבן
כפית תמצית וניל
חצי כוס קקאו
חצי כוס שוקו-אינסטנט להכנת משקה (שוקולית)
3/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח
מעט גרידת תפוז
כוס מים חמים

אופן ההכנה:

ערבבו יחד את כל החומרים היבשים למעט אבקת השוקולית: הקמח, אבקת האפייה, המלח והקקאו
ערבבו את אבקת השתייה עם המים החמימים.
בקערת המיקסר שימו ביצים וחצי מכמות הסוכר, הקציפו יחד עד לקבלת קצף תפוח.
לאחר מספר דקות הוסיפו את שארית כמות הסוכר ואת תמצית הוניל וגרידת התפוז, ערבבו עד לקבלת בלילה אחידה.
הוסיפו את השמן וערבבו שוב.
לאחר הוספת כל החומרים הרטובים, הניחו את קערת הקמחים ואת כוס השוקולית ליד המיקסר.
הוסיפו שליש מכמות הקמח, שליש כוס שוקולית ושוב שליש ועוד שליש מהכמות, בכל פעם הפעילו את המיקסר רק עד ערבוב התערובת.
העבירו את הבלילה האחידה לתוך תבנית משומנת.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-45 דקות.

רעיונות לעיצוב עוגות מרגשות לילדים, עם המתכון הבסיסי הזה:

עוגת רכבת:

המצרכים הדרושים: חומרים לפי המתכון הבסיסי של עוגת השוקולד (בכמות כפולה), 2 חבילות שוקולד חלב, 50 גרם חמאה, עוגיות אוריאו, סוכריות צבעוניות, סוכריות גומי.
הכפילו את הכמויות והכינו ארבע עוגות אינגליש קייק. לאחר קירור העוגות, חיתכו בצורת רכבת: שלוש מהעוגות ישמשו כקרונות ואת העוגה הרביעית חיתכו בצורת קטר.
שאריות העוגה החתוכה ישמשו לחיבור בין הקרונות ובין הקטר.
הכינו קרם שוקולד חלב לציפוי העוגה – המיסו את השוקולד ואת החמאה במיקרו, כ-30 שניות, ערבבו היטב וצפו את העוגה. הניחו אותה במקרר להתייצבות, כחצי שעה.
לאחר שהשוקולד התייצב, הניחו עוגיות אוריאו ליצירת גלגלי הרכבת, צרו חלונות וקישוטים מהסוכריות.

עוגת בובה מתוקה:

המצרכים הדרושים: חומרים לפי המתכון הבסיסי של עוגת השוקולד (בכמות כפולה), חבילת שוקולד לבן, קופסה קטנה של שמנת מתוקה, סוכריות צבעוניות, סוכריות גומי בצורת שרוכים (להשיג בחנויות הממתקים)
מכינים את עוגת השוקולד לפי המתכון בשתי תבניות עגולות – תבנית בקוטר 28 ותבנית נוספת בקוטר 22 או 20 ותבנית אחת של אינגליש קייק. מצננים את העוגות.
מכינים גנאש שוקולד לבן: שוברים את השוקולד הלבן לקערה, מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים מעל השוקולד. מערבבים היטב ומניחים במקרר להתייצבות.
מציבים את שני העיגולים זה מעל זה, כאשר העיגול הקטן הופך לראש הבובה והגדול לגוף. חותכים מעוגת האינגליש קייק רגליים וידיים ומסדרים סביב גוף הבובה.
לאחר שהשוקולד יציב, מורחים אותו על שני העיגולים. יוצרים מסוכרית הגומי את שיער הבובה ואת הפנים באמצעות סוכריות צבעוניות וסוכריות גומי.
את גוף הבובה מקשטים בסוכריות ויוצרים בגד, כפתורים וכל מה שמתחשק.
באותה שיטה ניתן להכין עוגת דובון, עוגת חתול או כל דמות אחרת.