יש רגעים שאפשר רק לתהות מה צריך אדם יותר מלשבת ולהנות מכוס תה ובראוניס. אם כי יש שיעדיפו קפה עם הבראוניס שלהם. ויש שיוותרו על השתיה החמה, ויסתפקו בבראוניס חם עם כדור גלידה. הנה מתכון לאותה עוגה ענווה ןפשוטת מראה, שפשוט אין עליה

מאיה עגול35מאיה קליין
יום ראשון, 19 אפריל 2015, 18:02

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר
220 גרם חמאה
1.5 כוסות סוכר
4 ביצים
כוס קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
ממלאים סיר במים ומניחים על להבת הכיריים.
שמים את השוקולד והחמאה בסיר גדול נוסף או בקערה, ומניחים על סיר המים כך שהתחתית לא תיגע במים. ממיסים את השוקולד והחמאה (לחלופין, ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל, בפרקי זמן קצרים).
מסירים מהכיריים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מניחים לצינון קל.
שמים את הביצים בקערת המערבל, או בקערה נפרדת ומקציפים כמה דקות עד שמתקבל קרם בהיר ותפוח. מוסיפים לשוקולד וטורפים היטב, במטרפה ידנית, למרקם אחיד.
מוסיפים את הקמח, את אבקת האפייה, את הקקאו ואת המלח.
מערבבים רק עד שמתקבלת עיסה סמיכה ואחידה. יוצקים לתבנית. אם רוצים להבטיח שריבועי השוקולד הלבן לא ישקעו לתחתית התבנית, אפשר לגלגל אותם בקצת קמח. בכל מקרה, מפזרים אותם על פני העיסה שבתבנית, תוחבים קלות פנימה בכף, ומקווים שהם יישארו למעלה (אם הם לא מקומחים, בדרך כלל מוצאים אותם בסוף האפייה בקרקעית הבראוניס). אופים 25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא לח למדי, ממש עטוף שוקולד שהוא עדיין נוזלי קצת – וזה מצוין. כאמור, בראוניס מוצלחים הם בראוניס לחים, ובשלב הזה ייתכן שייראו לכם בלתי מוכנים. כדי לבדוק מה מידת המוכנות שלהם, אתם צריכים רק לנענע בעדינות את התבנית. אם העוגה לא רועדת, היא מוכנה.
מצננים שעה בטמפרטורת החדר. וזה חשוב, כי בראוניס חמים לא נחתכים היטב.
מוציאים בזהירות מהתבנית, על ידי כך שפשוט אוחזים בנייר האפייה משני הצדדים, מרימים ומעבירים כך בזהירות למשטח עבודה. מסירים קצוות ושוליים לא חינניים, וחותכים לריבועים. מגישים, או שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, עד שבוע.

פוסטים אחרונים:

רוצים לקבל עוד טיפים שלנו?