יהונתן שלי אוהב את החורף, הכי בעולם. עוד לא נחתה טיפת הגשם הראשונה על האדמה וכבר הוא בחוץ מחפש שלוליות. גם אני אוהבת את החורף. את הריח של החורף, ריח של אדמה רטובה, של נקי, של התחדשות.

יהונתן גם אוהב מרק, בכל הצורות, בכל המרקמים, עם כל הירקות… לפעמים אני חושבת שיש לי יותר מזל משכל… אז מה יותר טוב מלנצל את הגשם המטורף הזה, לשלוף את מה שיש במזווה ובמקרר ולפוצץ את הבית בריח של מרק סמיך וחורפי?!

הנה מתכון ל׳מרק עדשים ליהונתן׳, פשוט וקל להכנה. מרק שכולו חורף ובית וחום ואהבה

מאיה עגולמאיה קליין
יום ראשון, 19 אפריל 2015, 18:02

תמונה של מרק עדשים מאיה

אופן הכנה

המרק פשוט וטעים, אני לא נוטה לתבל ביותר מדי תבלינים. הלימון הפרסי נותן מטעמיו הייחודיים.
יוצקים 3 כפות שמן לסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים.
מוסיפים את הלימון הפרסי ומשחימים הכל יחד.

זהירות! הריח שעולה משגע!!
בוזקים את המלח והפלפל, מוסיפים את העדשים ובוחשים היטב.
מוזגים את המים לסיר ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה וללא מכסה,
לאחר כחצי שעה מוסיפים את האטריות למרק.

במידה והמרק ממש סמיך אפשר לדלל עם קצת מים ולהשלים טעמים,
מבשלים כחצי שעה נוספת ומוסיפים את הירק הקצוץ.
מכבים את האש.

המצרכים

3 כפות שמן
1 בצל לבן גדול ופרוס דק דק
4 שיני שום פרוס דק דק
2 יח' לימון פרסי
כוס וחצי עדשים
כוס אטריות ביצים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור/לבן לפי הטעם
2 ליטר מים

אופן הכנה

המרק פשוט וטעים, אני לא נוטה לתבל ביותר מדי תבלינים. הלימון הפרסי נותן מטעמיו הייחודיים.
יוצקים 3 כפות שמן לסיר רחב, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים.
מוסיפים את הלימון הפרסי ומשחימים הכל יחד.

זהירות! הריח שעולה משגע!!
בוזקים את המלח והפלפל, מוסיפים את העדשים ובוחשים היטב.
מוזגים את המים לסיר ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה וללא מכסה,
לאחר כחצי שעה מוסיפים את האטריות למרק.

במידה והמרק ממש סמיך אפשר לדלל עם קצת מים ולהשלים טעמים,
מבשלים כחצי שעה נוספת ומוסיפים את הירק הקצוץ.
מכבים את האש.

הצעת הגשה

למזוג מרק לקערה חמה שמעלה אדים. אני אוהבת להגיש את המרק עם צנים קלוי בצד, שאני משפשפת עליו שום טרי! גם טעים וגם בריא.

לחילופין, אפשר להגיש עם צ'יפס-שום. פשוט, מטגנים פרוסות שום בשמן זית, עד למצב קריספי.

בתאבון

הצעת
הגשה

פוסטים אחרונים:

רוצים לקבל עוד טיפים ומתכונים ממאיה?