לזניה כשרה לפסח

125X100חדוה זמיר
יום חמישי, 18 אפריל 2016, 22:17

כבר מזמן נושא החמץ אינו מהווה באמת מגבלה בפסח. מגוון תחליפי החמץ גדל משנה לשנה, ואם בעבר נאלצנו להתפשר משמעותית על הטעם, הרי שהיום הפשרה קטנה בהרבה. אבל במקרה שלנו לא הלכנו על התחליפים ה"משוכללים". חשקה נפשנו בלזניה, והשתמשנו במצה הישנה והטובה במקום עלי הבצק הסטנדרטיים. תגובות הטועמים היו מפרגנות…

המרכיבים (10 חתיכות)

3 כפות שמן

1 קופסא גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות

4 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום כתוש

10 עלי בזיליקום

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור

1 כפית סוכר

1 כוס מים

300 גרם גבינה צהובה/בולגרית/פרמזן מגורדת
( ניתן גם לשלב כמה סוגי גבינות )

6 מצות

אופן ההכנה

מטגנים קלות בסיר את הבצל והשום מוסיפים את הגזר,
הזוקיני והעגבניות החתוכות,  ומבשלים כ 5 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הבזיליקום,
מלח, פלפל, סוכר והמים, ומבשלים כ 5 דקות נוספות.

טובלים את המצות כ 30 שניות במים.

מסדרים בתבנית 3 שכבות של מצה (2 יח' כל שכבה)
ורוטב. מעל שכבת הרוטב האחרונה מפזרים גבינות.

טיפ: ניתן להעשיר את הלזניה ולהוסיף
מיכל 250 גרם שמנת מתוקה לרוטב.

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180° כ 40 דקות.

בתאבון!