לביבות בטטה ותפו"א אפויות בתנור

125X100חדוה זמיר
יום שני, 30 אוקטובר 2015, 19:17

מי לא אוהב את חנוכה, חג כיפי שכזה, עם כל החנוכיות והנרות והסביבונים והשירים והמטעמים.
חגיגה משפחתית. ואם כבר חגיגה משפחתית אז הנה מתכון קליל ללביבות אפויות בתנור, שניתן להכין עם הילדים.

לביבות לחנוכה

לביבות. טעימות ולא נוטפות שמן 

המרכיבים

1 בטטה בינונית קלופה

תפו"א אדמה קלופים
(4 בינוניים או 3 גדולים)

4-5 כפות קמח

1 בצל קטן

3 ביצים

200 גרם גבינה בולגרית

1 כפית שמן לטיגון

מעט שמן זית לשימון התבנית

פלפל ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה

מחממים מראש תנור ל-170 מעלות

קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להשחמה

מבשלים את הבטטה ותפו"א בסיר עם מים חמים עד לריכוך

מסננים ומועכים את תפו"הא והבטטה  למחית

מוסיפים את שאר המרכיבים למחית ובוחשים עד לקבלת
תערובת אחידה

טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך

מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן במעט שמן זית

יוצרים לביבות מן העיסה בעזרת 2 כפות, מניחים בתבנית ומכניסים לתנור

אופים כ- 15-20 דק' כל צד עד להזהבה

מערום של לביבות ויוגורט
המלצת הגשה – להגיש ליד מטבל של גביע יוגורט / קרם פרש ועירית קצוצה

חנוכה שמח!

מתכונים אחרונים:

רוצים לקבל עוד מתכונים?

פוסטים מכותבים אחרים שלנו

המבורגים ונקניקיות

הסערה שלא היתה
על בשר מעובד ומסמך ארגון הבריאות העולמי

דוגמה להגשת ירקות לילדים

קול ישראל השעה 4 והרי הישנות
חדוה, מנהלת קשרי לקוחות, על שיתוף פעולה עם ההורים