125X100חדוה זמיר
יום שני, 25 בינואר 2016, 19:35

בין ט"ו בשבט לפורים, יש לנו השנה חודשיים בלי חג (אם נתעלם מ'פורים קטן' שמצוין בלוח בכל שנה מעוברת…). חודשיים מלאים של שגרה חורפית, משמימה מעט. אז באין מאכלי חג, נאכל חמין. ה-מאכל של שבת בחורף. חם, משביע, טעים, עם ניחוחות שמחממים את הלב והנשמה.

שעועית ובקר ברוטב עגבנית

המרכיבים ל-5 מנות

500 ג"ר שעועית לבנה

500 ג"ר שעועית אדומה

200 ג"ר גריסי פנינה

2 בצלים לבנים

1 ראש שום

1/2 ק"ג עצמות בקר

1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 ליטר ציר בקר

1 חב' קישקע

אופן ההכנה

משרים את השעועית  וגריסי הפנינה לילה שלם במים.

מסדרים בתחתית סיר שמיועד לחמין את העצמות,
הקטניות, הבצל והשום, ומעל את הבשר ואת הקישקע.

מערבבים את התבלינים עם ציר הבקר, שופכים לתוך
הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את להבת הגז וממשיכים לבשל כשעתיים.

לאחר מכן טועמים, משלימים תיבול לפי הצורך,
מכניסים לתנור בחום של 120° ל 12 שעות.

המרכיבים ל-5 מנות

500 ג"ר שעועית לבנה

500 ג"ר שעועית אדומה

200 ג"ר גריסי פנינה

2 בצלים לבנים

1 ראש שום

1/2 ק"ג עצמות בקר

1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 ליטר ציר בקר

1 חב' קישקע

אופן ההכנה

משרים את השעועית  וגריסי הפנינה לילה שלם במים.

מסדרים בתחתית סיר שמיועד לחמין את העצמות, הקטניות, הבצל והשום, ומעל את הבשר ואת הקישקע.

מערבבים את התבלינים עם ציר הבקר, שופכים לתוך הסיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את להבת הגז וממשיכים לבשל כשעתיים.

לאחר מכן טועמים, משלימים תיבול לפי הצורך, מכניסים לתנור בחום של 120° ל 12 שעות.

אזהרה:
אם שמים את החמין בלילה לפני השינה בתנור, כבר משעות הבוקר המוקדמות הבית יתמלא ריחות מעוררי חשק, שיהיה קשה מאוד לעמוד בפניהם!

בתיאבון

מתכונים אחרונים:

רוצים לקבל עוד מתכונים?

כדאי לקרוא

קערת פירות יבשים

חג לאילנות – חגיגה בתפריט
על ערכם התזונתי של מאכלי ט"ו בשבט

אלרגיה אצל ילדים

אלרגיה למזון אצל ילדים
כיצד מתרחשת, האם עוברת ומתי, ועוד