אמנם ביידיש תקנית צריך לכתוב את הרבים של 'קניידל' – קניידלעך, אבל לא נדקדק. כי כדרכם של מאכלי עדות בארצנו, כופתאות המרק האלה כבר הפכו לנחלת הכלל, מאכל ישראלי נפוץ על שולחנות הסדר באשר הם. אז הנה המתכון. שיהיה בתיאבון וחג שמח!

125X100חדוה זמיר
יום שלישי, 4 באפריל 2017, 12:37

קניידלך - תזונת ילדים בפסח

המרכיבים

1 כוס מים
1 כוס קמח מצה
2 ביצים
2 כפות שמן קנולה
1/3 מלח
1/3 פלפל לב

אופן ההכנה

להרתיח מים בתוספת מלח ופלפל לבן.
להוסיף 1/3 כפית שטוחה של מלח ופלפל (לאחר ההרתחה לצנן).
בקערה נפרדת יש לטרוף את הביצים ולהוסיף שמן ואת מים המצוננים.
בהדרגה תוך כדי ערבוב מוסיפים לתערובת המים את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
לעטוף בניילון נצמד ולקרר במשך שעה.
הכנת הכדורים מתבצעת עם ידיים רטובות (יש ליצור כדורים קטנים).
להרתיח בסיר מים עם 1/2 כפית מלח, להנמיך את האש ולהכניס את הכדורים פנימה עד שהם צפים.
להוסיף למרק צח לפני ההגשה.

בתאבון וחג שמח !!

הרכיבים

1 כוס מים
1 כוס קמח מצה
2 ביצים
2 כפות שמן קנולה
1/3 מלח
1/3 פלפל לבן

אופן ההכנה

להרתיח מים בתוספת מלח ופלפל לבן.
להוסיף 1/3 כפית שטוחה של מלח ופלפל (לאחר ההרתחה לצנן).
בקערה נפרדת יש לטרוף את הביצים ולהוסיף שמן ואת מים המצוננים.
בהדרגה תוך כדי ערבוב מוסיפים לתערובת המים את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
לעטוף בניילון נצמד ולקרר במשך שעה.
הכנת הכדורים מתבצעת עם ידיים רטובות – (יש ליצור כדורים קטנים).
להרתיח בסיר מים עם 1/2 כפית מלח, להנמיך את האש ולהכניס את הכדורים פנימה עד שהם צפים.
להוסיף למרק צח לפני ההגשה

בתאבון וחג שמח!!

עוד מחדוה:

רוצים לקרוא עוד פוסטים שלנו?

פוסטים מכותבים אחרים שלנו

נחשף הסוד של פופאי!
עלי ירק בריאים למאכל