לכבוד ט"ו בשבט – מתכון פשוט וקל לגרנולה ביתית. להוסיף ליוגורט, לחלב או לסלט פירות… או להוסיף חתיכות פרי לגרנולה ולאכול. בתיאבון וט"ו בשבט שמח!

125X100חדוה זמיר
יום רביעי, 1 בפברואר 2017, 18:37

המרכיבים

1/2 ק"ג שיבולת שועל
200 גרם קוקוס
200 גרם שומשום
200 גרם גרעיני חמנייה
200 גרם גרעיני דלעת
200 גרם מחמאה או חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מייפל
200 גרם צימוקים
200 גרם משמשים
200 גרם אגוזים

אופן ההכנה

מערבבים בקערה שיבולת שועל, קוקוס, שומשום, גרעיני חמניה ודלעת.
מחממים את הסוכר החום, החמאה והמייפל תוך כדי ערבוב, ומביאים למצב נוזלי.
מוסיפים את הנוזל לתערובת שבקערה.
אופים כשעה בחום של 170 מעלות.
15 דקות לפני סוף האפיה מוסיפים את הצימוקים, המשמשים והאגוזים.

אזהרת אלרגנים: מכיל אגוזים ושומשום.
ט"ו בשבט שמח!

המרכיבים (12 יחידות)

1/2 ק"ג שיבולת שועל
200 גרם קוקוס
200 גרם שומשום
200 גרם גרעיני חמנייה
200 גרם גרעיני דלעת
200 גרם מחמאה או חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מייפל
200 גרם צימוקים
200 גרם משמשים
200 גרם אגוזים

אופן ההכנה

מערבבים בקערה שיבולת שועל, קוקוס, שומשום, גרעיני חמניה ודלעת.
מחממים את הסוכר החום, החמאה והמייפל תוך כדי ערבוב, ומביאים למצב נוזלי.
מוסיפים את הנוזל לתערובת שבקערה.
אופים כשעה בחום של 170 מעלות.
15 דקות לפני סוף האפיה מוסיפים את הצימוקים, המשמשים והאגוזים.

אזהרת אלרגנים: מכיל אגוזים ושומשום.
ט"ו בשבט שמח!

עוד מחדוה:

רוצים לקרוא עוד פוסטים שלנו?

פוסטים מכותבים אחרים שלנו

נחשף הסוד של פופאי!
עלי ירק בריאים למאכל