טוב, בחנוכה מציינים את נס פח השמן. אז את רגעי החטא הקטנים שמותר מידי פעם, ננצל לכבוד החג, ונציע מתכון מתוק וטעים, בניחוח מרוקאי. קבלו את הנעביבאש, או בשמו המוכר יותר – ספינג'. בתיאבון וחג אורים שמח!

אליאלי מלכה
יום ראשון, 12 דצמבר 2016, 16:07

מתכון לספינג' לכבוד חנוכה

המרכיבים (12 יחידות)

1 ק"ג קמח לבן

50 גרם שמרים יבשים

5 כפות סוכר (מומלץ לטחון – לא לאבקה)

1 כפית מלח

4 כוסות מים חמימים (3 כוסות מים בטמפ' רגילה + כוס מים רותחים)

3 כפות אוזו / עראק (לא חייבים)

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השמרים והסוכר ב-1 כוס מים חמימים ומניחים בצד למשך 20 דקות.
  2. מכניסים את כל המרכיבים מלבד המלח לקערה רחבה, מערבבים, יוצרים גומה במרכז הקערה, מוסיפים את תמיסת השמרים והמים ולשים כ-7 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. להקפיד על לישה מלמעלה למטה.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים במקום חמים (אפשר לאחסן בתנור – לא דולק!!) ומתפיחים כשעה וחצי.
  4. מסירים את הניילון, טופחים עם כפות הידיים על הבצק ו"מפילים" אותו (מוציאים את האוויר). מכסים את הכלי ומתפיחים שוב. חוזרים על הפעולה כל שעה – סה"כ 3 פעמים.
  5. יוצקים שמן  לסיר עמוק ורחב בגובה 10 ס"מ לפחות ומחממים לחום של 180 מעלות, מניחים את הסוכר בצלחת בצד.
  6. מכינים קערה עם מים קרים מאוד, רצוי עם קוביות קרח, ומניחים אותה קרוב לכיריים.
  7. מפילים שוב את הבצק ומרטיבים את כפות הידיים במי הקרח, קורצים חתיכת בצק בגודל כדור "פינג פונג", יוצרים במהירות חור באמצע ו"מותחים" את הצדדים כך שייוצר מעין "בייגלה".
  8. מכניסים לשמן ומטגנים (עד להזהבה) מכל  צד, מעבירים לצחת עם נייר סופג ומצננים מעט.
  9. טובלים את הספינג`ים בסוכר, מצפים אותם היטב מכל הצדדים ומגישים לצד תה עם נענה / חלב, עם דבש / אוזו עם לימון טרי

קולולולולו

פוסטים אחרונים:

רוצים לקבל עוד פוסטים של אלי?

פוסטים מכותבים אחרים שלנו

היתרונות התזונתיים של דגים, וערכם בתפריט הילדים

דייג אוהב דגים?
יתרונות תזונתיים של דגים וערכם בתפריט הילד