ארוחות צהריים בריאות לילדים

כבר למעלה מ-15 שנה אנחנו מספקים ארוחות למוסדות חינוך, גני ילדים, צהרונים, מתנ״סים, בתי ספר וקייטנות.לאנץ׳ טיים הנה החברה היחידה בתחום המזון המוסדי המתמחה בייצור ארוחות לילדים בלבד! ארוחות צהריים חמות, בריאות וטריות, בטעם של בית.

איך בונים תפריט שילדים אוהבים

התפריט הטעים, הבריא והמזין נבנה בהתאמה להמלצות משרד הבריאות והחינוך ומפוקח ע"י תזונאית הבית, התזונאית הקלינית הבכירה רחלי קורנברג בן שלום. המנות הביתיות החדשות נולדות במטבח בניצוחם של השפים המומחים שלנו, ורק לאחר שעברו בהצלחה סדרת מבחני טעימה וקבוצות מיקוד מחמירות של ילדים בגילאים שונים, הן מוצאות את דרכן אל התפריט.

מדי תקופה אנו יושבים עם הלקוחות ועם התזונאיות המלוות מטעמם ובונים תפריט שבועי על פי תפיסתם ובהתיחס לבקשות ההורים. התפריט גמיש ואדפטיבי ככל הניתן, ואנו קשובים למשובים המגיעים מן השטח, הן במסגרת מישוב תקופתי יזום והן במסגרת פניות ספונטניות של הורים וצוותים חינוכיים.

מתמחים באוכל לילדים

למה צריך התמחות ספציפית בילדים, ובמה זה מתבטא?

טעם הוא במידה רבה אלמנט נרכש. מאחר שהוא תלוי בהרגל, יש הרבה משמעות לטעמים ולמרכיבים אליהם מורגל הסועד הצעיר, כבר מהגיל הרך. אוכל עם מינימום מלח, שיתפס על ידי חיכו של מבוגר כ"תפל", יכול להיות טעים לילד הצעיר שהורגל לכך. כך גם פחמימות שמקורן בדגנים מלאים ובקטניות מלאות.

[ithoughts_tooltip_glossary-glossary glossary-id="7008"]איך מרגילים לאוכל בריא?[/ithoughts_tooltip_glossary-glossary]

המטבחים המתקדמים בישראל

המטבחים החדישים, המשוכללים והסטרילים של החברה, הנם המתקדמים מסוגם בישראל. המטבחים נמצאים תחת פיקוח משרד הבריאות ופועלים על פי תווי תקן, ISO 9001-2000 HACCP ועם תעודת הכשר של הרבנות האיזורית. פסי הייצור המתקדמים מאפשרים ייצור מזון ברמה גבוהה, בכל כמות ולטעמם הספציפי של לקוחותינו.

אתם מוזמנים להתארח במרכז המבקרים שלנו, להתרשם מן המטבחים החדשניים ולהכיר את תהליכי העבודה מקרוב.

אריזה

על פי הנחיות משרד הבריאות המזון צריך להגיע אל השולחן בטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס, הטמפרטורה האופטימאלית להבטחת איכות המזון ומניעת התפתחות של חיידקים ומזיקים. כל המנות מיוצרות בתנאים סטריליים ומיד עם סיום הכנתן הן נארזות במכלי מזון ייעודיים ובצידניות חום (טרמופורטים) אטומות בהלחמת יריעת ניילון, למניעת פתיחת הצידניות שלא ע״י אדם מורשה ולשמירת הטמפרטורה הנאותה של המזון עד למועד ההגשה. תהליך האריזה המוקפד מתבצע בסביבה נקייה ובטוחה תחת שרשרת קפדנית של רישום וביקורת. המנות האישיות והמיוחדות מסומנות, מתועדות ונארזות אחרונות בכדי למנוע כל אפשרות לתקלה.

שינוע

לאנץ׳ טיים מפעילה צי רכבים גדול ומערך נהגים מקצועי, אדיב ומיומן. המזון משונע ברכבים מסחריים סגורים ומצוחצחים, בעלי רישיון הובלה ממשרד הבריאות. המזון מגיע אל נקודות החלוקה כשהוא חם, טרי ומוכן לאכילה.

ארוחות צהריים לילדים

התמחות בארוחות צהריים לצהרונים ולמוסדות חינוך

ההתמחות שלנו היא מאוד ספציפית. אנחנו עוסקים בהכנה ובאספקה של ארוחות צהריים לילדים במוסדות החינוך הפורמליים והא-פורמליים: בצהרונים, בגנים, בבתי הספר ובקיטנות. בדיוק בנישה הזאת, ורק בה.
אם כבר יש לנו את הידע, את הציוד ופס הייצור, כוח אדם מיומן המוכשר למשימה ומערך הפצה שכבר עובד על הקווים, מדוע בעצם לא להרחיב את ההיצע שלנו לעוד סוגים של אוכל ואוכלוסיות? ובכן, פס ייצור, כוח אדם וכלי רכב הם אלמנטים טכניים בתהליך. התהליך הזה מורכב מעוד גורמים. ושם, כדי להיות טובים, יש להתמחות. לילדים יש טעם שונה מהמבוגרים, ודרישות תזונתיות ספציפיות. אנחנו עובדים עם שפים ותזונאיות הממוקדים בתחום של ארוחת צהריים לילדי מוסדות החינוך. אנחנו דואגים לקבל כל הזמן משובים מהשטח. מהילדים, מההורים ומאנשי הסגל החינוכי. יש לנו תהליך סדור של למידה, של הפקת לקחים ושל יישום. אנחנו מאמנים במיקוד ובלמידה יסודית של תחום, וכך אנחנו עובדים בלאנץ' טיים.
שוק עוף בתיבול גריל

האוכל שלנו

  • טעים – אנו מקפידים על תפריט ידידותי ומגוון לטעמם ולדרישתם של  הילדים, ואף מיצרים בהתאמה מלאה לדרישות ספציפיות ולצרכי הלקוח, לרבות צרכים מיוחדים.
  • טרי –   תפריט ביתי המבושל מדי יום ביומו, מן המטבח אל הצלחת.
  • בריא –  המזון מוקפד ובריא, כל המנות המסופקות הינם בערכי חלבון גבוהים (מוצר לא מעובד) וחומרי הגלם הטריים והאיכותיים, מסופקים למטבחינו ממיטב החברות המובילות בשוק.
  • מזין –    המנות הטעימות משלבות פחמימות מלאות והאוכל מזין ביותר, מופחת נתרן, סוכר ושמן, ללא עיבוד ,ללא חומרי שימור, ללא חומרי טעם וצבע ,ללא מרגרינה /מחמאה וללא מונסודיום גלוטומט.
  • בטוח – המנות ארוזות בצידניות חום (טרמופורטים) אטומות בהלחמת יריעת ניילון, למניעת פתיחת הצידנית שלא ע"י אדם מורשה ולשמירת הטמפרטורה הנאותה של המזון עד למועד ההגשה.
  • מגוון  – מדי יום ביומו אנו מתמודדים עם האתגר המורכב של לפשר בהצלחה בין צרכי בריאות ותזונה, הרגלים קולינריים מגוונים, העדפות משתנות ומצבי רוח של ילדים. לכן אנו מעמידים לרשותכם מבחר
    גדול של מנות ביתיות המאפשר להרכיב תפריטים שבועיים רבים ומגוונים. אנחנו נוטים לגלות גמישות רבה ומאפשרים לכם לרענן את התפריט מדי תקופה.
  • אוכל שמח – כשהאוכל נולד במטבח שמח, עם עובדים שמחים ובאווירה משפחתית, כשהאוכל נוסע עם נהגים שמחים ברכבים צבעוניים ושמחים, אז האוכל שמח. וכשהאוכל שמח –  הילדים שלנו שמחים.

לא בבית ספרנו

לא תמצאו אצלנו

  • אין מזון מעובד.
  • אין שימוש במזון משומר.
  • אין מזון מעושן.
  • אין אבקת מרק.
  • אין מוצרי בשר באיכות ירודה כגון נקניקיות, פסטרמה ו/או נקניקים אחרים, המבורגר מעובד.

אלרגנים

אחד הנושאים המטרידים הורים בנושא תזונה הוא החשש מאלרגיה. ולא בכדי. האלרגיה היא לעתים דינמית במידת החומרה שלה, ועלולה להופיע בהפתעה עם תגובה חריפה לאלרגנים. יש גם, כמובן, שהיא חמורה וחומרתה ידועה, ולעתים, אף שאינה קשה, התסמינים אינם נעימים. המזונות העיקריים להם ילדים ומבוגרים אלרגים הם חלב, ביצים, בוטנים, סויה, שומשום, אגוזים ודגים.

במאמר קצר על אלרגיה למזון אצל ילדים, מסברות התזונאיות שלנו את האוזן: מתי צצה אלרגיה, מי מועד, האם חולפת, והאם גם אלרגיה היא עניין של גיאוגרפיה…

למאמר >>

ללא גלוטן

הטיפול ברגישים לגלוטן

יותר ויותר אנו נתקלים בדרישה למנות המתאימות לילדים חולי צליאק או בעלי רגישות כזו או אחרת לגלוטן. כמובן שבמסגרת התפיסה הפרטנית שלנו, של ׳פתרון לכל ילד׳, אנו מספקים פתרון לסוגיה במתווה של אספקת ארוחות מיוחדות במיקור חוץ. בימים אלו אנו מצויים בהמתנה לאישורים הסופיים לפס הייצור המיוחד שהקמנו, לתפריטים לילדים חולי צליאק או רגישים לגלוטן, ובקרוב נשיק את התפריט המתמחה שלנו.

איכות הסביבה

למען עולם ירוק יותר

כמי שאוחזים בגישה של בריאות ואיכות חיים, אנחנו מתייחסים ברצינות רבה גם לסביבה ומנסים לגלות אחריות סביבתית בחלקת אלוהים הקטנה שלנו. אנו משתדלים להשתמש בחומרים ובמארזים ממוחזרים, מקפידים לאסוף מוצרי פלסטיקה למיחזור, אפילו את שמני המאכל העודפים אנחנו מרכזים ומעבירים למחזור, בידיעה ששמן שנזרק ומגיע לקרקע, מחלחל אל מי התהום, פוגע בקרקע ומזהם.

לכתבה על מיחזור שמנים >>

איך מעודדים ילדים לתזונה בריאה

ברור לנו שכל עניין מזון הבריאות שלנו לא באמת יעבוד לאורך זמן, אם לא נגייס את הילד. אם לא ניצור אצלו את המוטיבציה לצרוך את האוכל הבריא. מכאן שאין לנו כל כוונה להגיש לו אוכל משמים, שונה ממה שהוא רגיל, ובלבד שיהיה בריא. במקום אלה, אנחנו מציעים לילד חלופות דומות למה שהוא רגיל ואוהב. כך אנחנו מציעים שילוב של פחמימות "רגילות" – אותן הוא מכיר, עם פחמימות מלאות. כך אנחנו מוסיפים תבלינים עשירים כתחליף למלח. כקינוח אנחנו מציעים פירות. ובהקשר הזה – אנחנו גאים בכך שהיינו הראשונים בארץ להחליף את ממרח השוקולד המסורתי בממרח חרובים, שערכו התזונתי עולה על זה של השוקולד עשרות מונים.

המנות המיוחדות שלנו

תפריט ללא גלוטן, הנותן מענה לילדים חולי צליאק או בעלי רגישות לגלוטן, לילדים בעלי רגישויות אחרות למזון (סויה, ביצים, שומשום, לקטוז) ולילדים צמחוניים וטבעוניים. התפריט מלא ועשיר, מספק את כל צרכי הילדים ומציע מגוון ארוחות חמות שונות, המגיעות בחמגשית תרמית יעודית, הכוללת מנה עיקרית ותוספות.

כלים ומארזי פלסטיק למזון חם

מכלי פלסטיק וכלי פלסטיק להגשה ולאריזה של מזון לגנים, לצהרונים ולבתי הספר

"יש פלסטיק ויש פלסטיק"

המזון המבושל והטרי נארז בכלים יעודיים לאירוז ולטיפול במזון חם. הכלים עשויים מפלסטיק איכותי העומד בתקינה מחמירה, תקן 5113, של מכון התקנים הישראלי ובאישור משרד הבריאות ושירות המזון הארצי. 

בהתאמה להנחיות משרד הבריאות, המזון החם פוגש את מכלי הפלסטיק בטמפרטורה ממוצעת של 80 מעלות צלזיוס, הנמוכה משמעותית מטמפרטורת הסף לשחרור כימיקלים רעילים מפלסטיק, שהנה 120-140 מעלות צלזיוס. כך שהאריזה והשינוע במיכלים היעודיים בטוחה לחלוטין.

היות ואנו עובדים בשיטת ׳בשל הגש׳, האוכל הטרי מגיע אל הצהרונים בצידניות התרמופורט כשהוא חם ומוכן להגשה אל השולחן. לא זו בלבד שלא נדרשת שום פעילות חימום, הרי ששמירת המזון וחימום חוזר אסורים בתכלית, כל שכן בכלי הפלסטיק ובמיקרו.

על הפחתת הנתרן
ונזקי המלח

מנות מופחתות נתרן

התזונה הנפוצה בימינו מרבה בשימוש במלח. מאחר שהצורך במלח הוא נרכש, צריכה מרובה יוצרת סוג של התמכרות המלווה רבים, החל מהילדות, לכל ימי חייהם.

נמצא כי רק מעט מהמלחת המזון נעשית במהלך הבישול או על ידי הסועד. רוב רובו של המלח בתזונה מגיע מחומרי הגלם מהמפעל. בשר מעובד באיכות ירודה למשל, יכיל כמות גבוהה מאוד, "שערורייתית" – לדברי מומחים, של מלח בישול. בממוצע – כמעט 80% מעודפי המלח הנצרך.

אצל הילדים המצב אף חמור יותר בשל: כמות המלח הגדולה במוצרי בשר מעובד החביבים על הילדים, כמו נקניקיות נקניקים והמבורגר, בחטיפים למיניהם, ובשאר מיני ג'אנק-פוד.

ע״פ המלצות משרד הבריאות כמות הנתרן המומלצת ל 100 גר׳ מנה בשרית או צמחונית הנה עד 400 מ״ג.

אנחנו מתעמתים עם אתגר המלח הגדול מדי יום ביומו. בדיקות פתע שנערכו רק לאחרונה במעבדה בלתי תלויה, במסגרת כתבת תחקיר של ערוץ 2, הראו כי כמות הנתרן במנות האוכל של לאנצ׳ טים שנדגמו, הן הבשריות והן הצמחוניות, לא עלתה על 361 מ״ג.

[ithoughts_tooltip_glossary-glossary glossary-id="7018"]ומה הנזק של עודף נתרן?[/ithoughts_tooltip_glossary-glossary]

מתוק רק בטעם

מזון מופחת סוכר

רמת סוכר לא מאוזנת הנה ממחוללי הנזק הגדולים בגופנו, בהיבט של מגוון הפגיעות ומספר המערכות העלולות להנזק. היא נמנית על הפוגעים העיקריים באיכות החיים שלנו. יש המלינים כי הקמפיינים של העשורים האחרונים נגד צריכת השומן הצליחו "מדי", ובריק התזונתי שנוצר, התפתחה הצריכה המוגברת של הסוכר, שנזקיה עלולים לעלות אף על נזקי השומן.

אפילו במצב רפואי תקין, שאין בו חוסר איזון קליני, יש רשימה ארוכה של נזקים שמקורם באכילה עודפת של סוכרים. החל בנזקים המוכרים לשיניים, והמשך בהלעטה של פחמימות ריקות שמשבשות את תהליכי הרעב והשובע, גורמות להשמנת יתר, לעומס על פעילות הלבלב, על מערך הפרשת האינסולין, פגיעות בכבד, בנימי הדם, בעיניים, ועוד. כל אלה נראים שוליים בגיל צעיר אך מצטברים ככל שמתבגרים.

בהתאם להמלצות משרד הבריאות נעשה תהליך נרחב של הפחתה של כ- 50%-70% משיעור הסוכר באוכל שלנו.

אצלנו אין אבקת מרק

אבקת מרק הנה תבלין אינסטנט המתאים לתיבול מגוון רחב של תבשילים. באבקת המרק מצויים כל מרכיבי המליחות, הטעם והריח. אלא שעל כל הטוב הזה משלמים לעתים מחיר בבריאות. בצד אבקות מרק איכותיות, נטולות מונסודיום גלוטומט וטבעיות עד כמה שניתן, מרבית אבקות המרק על המדפים בחנויות מכילות כמויות לא סבירות של חומרים מזיקים! כמו כל דבר בחיים הכל ענין של מינון, השימוש הנכון והבריא באבקת מרק הנו כתבלין לבישול ולא כמרכיב עיקרי ובשימוש נרחב כפי שחלק מן המטבחים הביתיים עושה בה. אצלנו אין קיצורי דרך, אין אבקות מרק ואין תחליפים. אנחנו משתמשים רק בדבר האמתי והטבעי, בציר ירקות, בציר עוף ובתבלינים טריים המעשירים את טעם האוכל.

ציר בקר ביתי >>   עוד על נזקי אבקת המרק >>

פירות וירקות איכותיים וטריים

בכדי להבטיח איכות וטריות מקסימליים של הפירות והירקות המגיעים לצלחת של הילדים שלכם, יש לוודא פרק זמן קצר ככל האפשר מהקטיף ועד השולחן. ע״פ מומחי בקרת איכות ובטיחות מזון, פרק הזמן האופטימאלי הנו 48 שעות. מטבע הדברים כשאתה מייבא פירות וירקות מחו״ל דרך אחת הרשתות ולאחר שהייה ממושכת במרכז לוגיסטי כזה או אחר, אתגר הטריות של 48 השעות נהיה קשה עד בלתי אפשרי. לכן פתחנו בית אריזה עצמאי ועברנו לרכוש את הפירות והירקות ישירות מן המגדלים, ללא מתווכים. בית האריזה שלנו מאפשר קליטה ומיון קפדני של הפירות והירקות, חיטוי ושטיפה במכשור מתקדם, ללא מגע אדם ואירוז מוקפד השומר על הטריות.

לכתבה על בית האריזה שלנו>>     איך משכנעים ילדים לאכול ירקות?!>>